18.08.2010. / 08:33

Autor: Sanija Hasanić

Najteži dani hrabre obitelji: Milka Miljević brine se za nepokretnog supruga i sina

Milka Miljević objasnila je kako ima mnogo neplaćenih računa, mjesečno joj stižu rješenja za ovrhe, prijateljima i rodbini duguje mnogo novca, a kako kaže najmanje 12 tisuća kuna ima duga samo na režije

Ranko i Milka MiljevićRanko i Milka MiljevićPrije nešto više od godine dana objavili smo priču o obitelji Miljević iz zagrebačkog naselja Travno, koja se suočila s najveća dva problema - ozbiljnom bolešću sina i neimaštinom. Kako je ispričala Milka Miljević danas su stvari još i gore, jer pored teško bolesnog 34-godišnjeg Duška i njen suprug Ranko je u sve gorem zdravstvenom stanju.

"Tražili smo pomoć lani, a sada za pomoć molim sama jer mi je suprug teško bolestan, u bolnici boravi većinu vremena od operacije u ožujku. Prije pola godine otkrili su mu rak želuca koji su mu liječnici odstranili u KBC Rebro. Nakon toga spojili su mu jednjak i tanko crijevo. U međuvremenu je bilo mnogo komplikacija tako da uopće nisam sigurna kako će on dalje živjeti. Sada ponovno čekamo da moj suprug opet krene na kemoterapije, nedavno su ga iz bolnice pustili i leži kod kuće nepokretan", ispričala je Milka Miljević.

Obitelj Miljević mjesečno ima primanja manja od šest tisuća kuna. Milka ne radi, nakon tri godine provedene na burzi sada je nezaposlena. Mjesečno Miljevići primaju 1250 kuna Duškove invalidnine, Rankove mirovine od dvije tisuće kuna te naknade za njegovatelja od 2,5 tisuće kuna. Od tog novca ne ostaje im gotovo ništa jer su kreditno opterećeni, a kako kaže Milka Miljević i briga o teško bolesnom Dušku mjesečno stoji minimalno tisuću kuna.

"Nakon što ste nam pomogli lani uspjeli smo našem teško bolesnom nepokretnom, inkontinentnom sinu koji u svakom trenutku ovisi o našoj pomoći kupiti dekubitus madrac. Nismo uspjeli prilagoditi kupaonicu njegovim potrebama jer nažalost novca nije bilo dovoljno. On je muškarac od 34 godine, ima i dosta kilograma, ne znam doista kako ću se o njemu brinuti potpuno sama ako si ne olakšam, a tih 15 tisuća kuna za uređenje kupaonice nemam ni izbliza, dapače, mnogima sam dužna", kroz suze je ispričala Milka Miljević.

Objasnila je kako ima mnogo neplaćenih računa, mjesečno joj stižu rješenja za ovrhe, prijateljima i rodbini duguje mnogo novca, a kako kaže najmanje 12 tisuća kuna ima duga samo na režije.

"Ne znate na što prvo misliti, na to kako se izvući iz dugova u koje sve dublje zapadate ili kako pomoći bolesnom suprugu i sinu. Potpuno sam van sebe, ne znam što učiniti. Bojim se da ću ostati bez svega s njima dvojicom teško bolesnih. Nesreća me potpuno svladala. Molim dobre ljude ako mogu da mi pomognu kako bi barem uspjela zadržati krov nad glavom", zamolila je Milka Miljević.

Ako želite pomoći, novčane donacije možete uplatiti na tekući račun u ZABI na ime Duška Miljevića: 3237600673
Žiro račun Zagrebačke banke: 2360000-1000000013

Vezane vijesti

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Humanitarna akcija "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine"

Tradicionalnu humanitarnu akciju "Kupimo omiljeni cvijet Ane Rukavine" organizirao je danas na glavnom zagrebačkom trgu Socijaldemokratski forum žena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika