18.08.2010. / 10:55

Autor: Nacionalova redakcija

Istraživanje: Istrani i Dalmatinci predvode u korištenju interneta

Prosječan hrvatski korisnik Interneta je muškarac u 20-im godinama s fakultetskim obrazovanjem i koji živi u gradu s više od 100 tisuća stanovnika

Internetom se najviše koriste mladiInternetom se najviše koriste mladiHrvati su napokon upoznali čari Interneta. Naime, istraživanje GfK je pokazalo kako više od 50 posto Hrvata starijih od 15 godina, ili oko 1,85 milijuna ljudi, koristi mrežu svih mreža.

U odnosu na susjedne zemlje još uvijek kaskamo za Mađarskom u kojoj je 59 posto stanovništva na Internetu, te Slovenijom sa 65 posto.

Iako su dosadašnja istraživanja ukazivala na to da je najviše korisnika Interneta u Zagrebu i okolici, primat su sada preuzeli Istra s Primorjem te Dalmacija. Tako je u Istri više od 67 korisnika, a u Dalmaciji 60 posto korisnika.

Prosječan hrvatski korisnik Interneta je muškarac u 20-im godinama s fakultetskim obrazovanjem i koji živi u gradu s više od 100 tisuća stanovnika.

Zanimljivo je da je korisnicima Internet postao gotovo jednako važan aspekt života kao i televizija, a više od 40 posto korisnika najviše posjećuje društvene mreže poput Facebooka i Twittera.

Podaci govore da Hrvati polako postaju svjesni važnosti i prednosti Interneta, no slaba dostupnost širokopojasnog interneta u ruralnim i pojedinim urbanim sredinama još uvijek nas čini neinternetskom nacijom.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika