18.08.2010. / 12:43

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

SDP optužuje: 'HDZ-ova vladavina je nelegalna jer su do nje došli korupcijom'

Državni proračun i rebalans proračuna su politika, a ne "kućice s brojkama pri čemu ako se brojke poremete treba rebalans", rekao je Linić, dodajući kako je potonje mišljenje ministra Šukera.

Tiskova konferencija članova SDP-a saborskih zastupnika iz Rijeke.Slavko Linić, Romana Jerković, Zeljko Jovanović i Luka Denona. Photo: Goran Kovačić/PIXSELLTiskova konferencija članova SDP-a saborskih zastupnika iz Rijeke.Slavko Linić, Romana Jerković, Zeljko Jovanović i Luka Denona. Photo: Goran Kovačić/PIXSELLSaborski zastupnik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Slavko Linić danas je na konferenciji za novinstvo u Rijeci kazao da rješenja za sadašnje stanje zemlje postoje, da ih SDP ima te da će ih i nadalje nuditi.

Državni proračun i rebalans proračuna su politika, a ne "kućice s brojkama pri čemu ako se brojke poremete treba rebalans", rekao je Linić, dodajući kako je potonje mišljenje ministra Šukera.

Ako je politika koja je donijela proračun pogrešna, treba mijenjati politiku, naglasio je Linić.

SDP i HDZ se razlikuju po tome što HDZ oporezuje samo one koji se bave radom, odnosno građane i poduzetnike, a SDP želi uvesti oporezivanje onih koji ne proizvode, nego mešetare i zarađuju od imovine ili kapitala, a to znači da SDP ne traži da se uvode novi porezi, nego da se preraspodjeljuju, kazao je Linić.

Uz to mora se provesti reforma, jer je prevelika državna potrošnja za upravu, rekao je. Tu je previše zaposlenih jer se zapošljavalo u javnom sektoru po političkom ključu, ustvrdio je, ocijenivši da je javni sektor neefikasan i previše brojan. SDP ima hrabrosti i znanja smanjiti broj zaposlenih, kazao je. Ovu političku stranku brine smanjenje broja zaposlenih u realnom sektoru, rekao je Linić.

Istaknuo je nužnost državnih investicija predloživši gradnju dviju elektrana, jedne hidroelektrane i jedne termoelektrane na plin, što bi, kazao je, osiguralo zaposlenost više grana gospodarstva, potom nastavak modernizacije željeznica te privatizaciju putničkog prometa kako bi "Đuro Đaković" i druge tvrtke koje rade za željeznice imale posla u narednom razdoblju.

Saborski zastupnik Željko Jovanović je ocijenio da HDZ vodi "rat protiv konstruktivne oporbe" te "licemjerno i bahato dijeli lekcije o dosljednosti". HDZ nije u stanju ponuditi ništa novo ni konkretno, a njegov jedini cilj je sačuvati fotelje što dulje bez obzira na cijenu, drži Jovanović.

Rekao je kako "najnovije korupcijske afere pokazuju da pokajničko ponašanje Jadranke Kosor ne može biti dovoljan razlog za njen ostanak na vlasti jer je jasno da je korupcijskim modelom vladanja HDZ dolazio i do pobjede na izborima od lokalne do parlamentarne razine, upravo, na temelju protupravno stečene koristi."

"Samim tim, njihova vlast praktično nije legalna. U kaznenom zakonu piše da je korupcijom sva stečena korist nelegalna i mora se oduzeti. Prema tome, ako su njihove kampanje financirane novcima koje su korupcijskim aferama izvučene iz državnog proračuna, onda je jasno da takva vlast više ne može upravljati Hrvatskom", ustvrdio je Željko Jovanović.

Na konferenciji za novinstvo bili su i saborski zastupnici Romana Jerković i Luka Denona.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

registracija
16/6/10

nosonja, 18.08.10. 13:19

Ne vrijedi ti Liniću,prdio ti njima ili govorio sve ostaje po starom.
Inaće,zlo mi je i od tebe Liniću.


registracija
6/10/09

pfefer, 18.08.10. 13:39

javio se strateg poštenja smrad jedan lopovski oni malo iz zagreba malo iz rijeke tak itak su uništili sve gdje su na vlasti crvendaći popišanci


registracija
6/10/09

pfefer, 18.08.10. 13:41

popiša se jadranka po vama


registracija
9/5/10

lolobrigita, 18.08.10. 14:22

HDZ je stranka sa gomilom novca i najbogatijim pojedincima.Bog zna koliko je težak Sanader.Sve izbore su financirali na neprovidan način,nakon izbora su kupovali vijećnike za dobiti većinu,a glasali su i mrtvi.Dakle,nepošteno pa bi i trebalo biti poništeno.Ovo što se tek otkriva je samo vrh ledene sante.Zločinci i veleizdajnici,eto što su.Nažalost,opozicija je jalova i to je najtužnija činjenica.


registracija
2/12/09

gromco, 18.08.10. 15:22

e moj tcmarco,... jednom tcesh i ti vidjeti. lolobrigita ti nije mogla bolje razjasniti hadezejofsku vladavinu unazad sedamnajs godina.
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika