19.08.2010. / 14:14

Autor: Nacionalova redakcija

Gamecom: Navala 2D Wormsa

Novinari Gameplaya ovih su dana u Njemačkoj na gamescomu i donose sve o novitetima u svijetu računalnih igara

Kao zanimljivi promotivni trik, momci iz Team 17 razvojnog studija danas su na gamescomu organizirali proslavu 20. rođendana svoje kompanije. Nije zgorega napomenuti da u isto vrijeme njihova najveća uzdanica, serijal Worms, slavi 15 godina postojanja. Vrlo prirodno za povratak na ono što im je i donijelo popularnost: 2D napucavanje.
Tako su nam (u pauzi između puhanja u svjećice) pokazali nekoliko različitih inkarnacija svoje igre koje će uskoro u punom 2D-u izaći na gotovo svim aktivnim platformama:

* Worms 2 Armageddon - koji već poodavno postoji za Xbox 360 - uskoro izlazi na PS3, iPhoneu i iPadu - pri čemu na PS3 u 1080p te izgleda super, ali se nama nekako ipak najviše svidjela iPad verzija.
* Worms Battle Islands - izlazi za Wii i PSP krajem godine i osim tradicionalnog samostalnog napucavanja i grupne igre uključivat će levele koji će biti svojevrsne logičke zagonetke.
* Worms Reloaded - izlazi za PC i Mac (putem Steama) već za desetak dana (krajem kolovoza) baziran je na Worms 2 Armageddon ali s mnogo više opcija te ekstenzivnim alatima za modificiranje i kreiranje novog sadržaja.

Mark Baldwin iz Team 17 rekao nam je da od svih navedenih igara - a posebno od Worms Reloaded - očekuju da povuku igrače na stvaranje i diljenje levela te drugih elemenata te da za njih "pravi posao počinje kad igre izađu". Obzirom da se njegovo radno mjesto zove "Community Manager" to je za njega sasvim sigurno istina jer dok igre nisu u prodaji, "community" kojim bi on trebao upravljati ni ne postoji.

Obzirom da igre izlaze na različitim platformama te uz različite načine distribucije, zanimalo nas je hoće li i njihove cijene biti slične obzirom da se radi o (u osnovi) istoj igri. No, nažalost, neće biti tako. Mark se složio s nama da je to nelogično no priznao nam je da kao razvojni studio moraju pratiti cjenovnu strukturu koju definira vlasnik platforme. Nama se nekako čini da Apple tu politiku vodi u smjeru koji će ostale vlasnike platformi uskoro prisiliti da promijene mišljenje.

www.gameplay.hr

Vezane vijesti

Breivik se računalnim ratnim igricama uvježbao za napade

Breivik se računalnim ratnim igricama uvježbao za napade

Norveški ubojica Anders Behring Breivik rekao je u četvrak da je zbog teškoća u nabavi eksploziva morao smanjiti prvotni plan o izvedbi čak tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika