20.08.2010. / 09:01

Autor: Nacionalova redakcija

Zoran Mamić od ponedjeljka pod suzpenzijom: Sudac Marić 'propjevao' pred Uefom?

Izvor Večernjeg lista tvrdi kako je Zorana Mamića u cijelu priču uvukao upravo Marić te će obojica morati dodatno objasniti na koji su način bili uključeni u malverzacije, a prijeti im i doživotna suspenzija iz nogometa

Zoran MamićZoran MamićZoran Mamić od ponedjeljka će biti suspendiran zbog sumnji u namještanje finala Hrvatskoga kupa 2009. godine između Dinama i Hajduka (3:0). Večernji list piše kako je to epilog saslušanja koje je u Zagrebu proveo Robin Bokšić, član njemačke tajne policije koji radi i za Uefu.

Bokšić nakon sastanka sa sucem te utakmice Brunom Marićem nije želio davati izjave, no od izvora iz Uefe koji je jako dobro upućen u slučaj doznaje se kako će pod suspenzijom biti i Mamić i Marić jer je Uefa to tražila od HNS-a.

Ispada da je mlađi Mamić zaista u Nyonu bio saslušan u svojstvu svjedoka, ali mu se status promijenio nakon što je u Zagrebu Uefin istražitelj saslušao suca sporne prve utakmice finala Hrvatskog kupa Brunu Marića.

Izvor Večernjeg lista tvrdi kako je Zorana Mamića u cijelu priču uvukao upravo Marić te će obojica morati dodatno objasniti na koji su način bili uključeni u malverzacije, a prijeti im i doživotna suspenzija iz nogometa. Sankcije bi, dokaže li se Mamićeva krivnja, mogao snositi i Dinamo. Jer, za razliku od igrača iz Offsidea, njega se ne mora promatrati kao pojedinca nego kao čelnika kluba.

Braća Šapina također su uključeni u slučaj, a istraga će pokazati u kojoj mjeri. Čini se kako se na spornoj utakmici zaradilo oko tri milijuna eura, no nije se utvrdilo koliko je zaradio Marić, čije sudjelovanje u namještanju otkrivaju snimljeni telefonski razgovori, piše Večernji.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 20.08.10. 09:27

qad mi neko spomene bratcu mamitce odma mi dodje slika cijelog hadezeja pred otci.
bitch.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika