20.08.2010. / 11:31

Autor: Nacionalova redakcija

Šef Delegacije EU Vandoren: Postoje značajni pomaci u borbi protiv korupcije

Budući da su hrvatski pristupni pregovori u završnoj fazi, premijerka Kosor kazala je da će posebna pažnja biti usmjerena na dva najzahtjevnija poglavlja, 8 i 23

Paul Vandoren i Jadranka Kosor (Foto: Vlada RH)Paul Vandoren i Jadranka Kosor (Foto: Vlada RH)Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima sa šefom Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paulom Vandorenom, priopćili su iz Vladinog ureda za odnose s javnošću. Govoreći o ulasku Hrvatske u Europsku uniju s optimizmom se razgovaralo o daljnjem tijeku pregovora, u kojem preostaje još samo jedanaest poglavlja za zatvaranje.

Predsjednica Vlade Kosor izvijestila je šefa Delegacije EU RH Vandorena o poslovima vezanim za ispunjavanje svih kriterija kako bi Hrvatska za vrijeme mađarskog predsjedanja EU-om mogla potpisati ugovor o pristupanju u Europsku uniju. Punu potporu Europske komisije i institucija Europske unije izrazio je šef Delegacije Vandoren u poslu koji je pred hrvatskom vladom i premijerkom.

Budući da su hrvatski pristupni pregovori u završnoj fazi, premijerka Kosor kazala je da će posebna pažnja biti usmjerena na dva najzahtjevnija poglavlja, 8 i 23. Stoga će i dalje biti glavni naglasak na provedbi reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije na svim razinama i restrukturiranje sektora brodogradnje. Što se tiče borbe protiv korupcije, šef Delegacije EU RH Vandoren posebno je pohvalio napore premijerke i dodao da u posljednjih godinu dana postoje značajni pomaci u tom smislu.

Na sastanku se razgovaralo i o važnosti informiranja građana o budućem članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. U tom kontekstu razgovaralo se o komunikacijskoj strategiji Vlade koja se odnosi na pružanje informacija o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Šef Delegacije Vandoren dao je punu potporu takvim aktivnostima i kazao da i tu Hrvatska može računati na usku komunikaciju i pomoć Europske komisije.

Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika