20.08.2010. / 12:56

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Kriminal u HEP-u: Obrana Ivana Mravka pokreće odvjetničku istragu

Mravkov odvjetnik Šerić kazao je da se na jučerašnjem višesatnom ispitivanju u USKOK-u bivši direktor HEP-a nije branio šutnjom već istinom

Ivan Mravak; Autor:
Marko Prpić/PIXSELLIvan Mravak; Autor: Marko Prpić/PIXSELLObrana bivšeg direktora HEP-a Ivana Mravka najavila je da će, neovisno o USKOK-u, provesti tzv. odvjetničku istragu o navodnim malverzacijama s prodajom električne energije u kojoj će ispitati svjedoke koje nije predložilo tužiteljstvo.

"Svakako ćemo pozvati svoje svjedoke, no još je prerano govoriti o imenima", kazao je odvjetnik Branko Šerić. Dodao je da se prije utvrđivanja svoje liste svjedoka mora uskladiti s kolegama koji brane ostale osumnjičenike u slučaju HEP.

Upravo je odvjetnik Anto Nobilo, koji u tom slučaju brani bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, najavio da će zatražiti svjedočenja članova užeg kabineta vlade. Takvu je odluku donio nakon što mu je Polančec rekao da se o svemu što USKOK istražuje u HEP-u raspravljalo na užem vladinom kabinetu.

Nakon što je s Polančecom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom osumnjičen da je HEP oštetio za 600 milijuna kuna zbog čega je završio u istražnom zatvoru, USKOK je prije dva dana protiv Mravka pokrenuo i istragu zbog sumnje da je struju po znatno nižoj cijeni prodavao dvjema tvrtkama u sastavu koncerna DIOKI.

USKOK još uvijek nije potvrdio da je riječ o DIOKI-u, no predstavnci te tvrtke izvijestili su medije da su istražitelji još krajem srpnja s ovlaštenim osobama razgovarali o kupnji električne energije. No, u DIOKI-ju tvrde da ni na koji način nisu oštetili HEP jer su popusti na cijene uobičajeni za velike potrošače.

Mravkov odvjetnik Šerić kazao je da se na jučerašnjem višesatnom ispitivanju u USKOK-u bivši direktor HEP-a nije branio šutnjom već istinom. U sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici Mravak je doveden iz zatvora u Remetincu gdje je vraćen nakon saslušanja.

Dan ranije iskaz je u USKOK-u dao i suosumnjičeni direktor HEP-ovog društva "Opskrba" Ivan Mrljak koji je, kako se neslužbeno doznaje, iznio opsežnu obranu, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Iako u USKOK-u navode da su se Mravak i Mrljak udružili s više osoba iz "dvaju dioničarskih društava" kako bi HEP oštetili za 6,3 milijuna kuna, nema službene potvrde je li osumnjičen i netko od direktora tih tvrtaka.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika