20.08.2010. / 16:05

Autor: Nacionalova redakcija

1. malonogometni turnir zagrebačkih kvartova "Ponos grada mog"

Na inicijativu i u organizaciji Nogometne akademije MARIĆ i Sportskog centra LUČKO, grad Zagreb će kroz rujan i listopad odigrati svoj prvi Malonogmetni turnir zagrebačkih kvartova PONOS GRADA MOG.

Na inicijativu i u organizaciji Nogometne akademije MARIĆ i Sportskog centra LUČKO, grad Zagreb će kroz rujan i listopad odigrati svoj prvi Malonogmetni turnir zagrebačkih kvartova PONOS GRADA MOG.

MOMČADI, KVARTOVI, PRIJAVE
Na turniru može sudjelovati ograničeni broj momčadi! Naime, sukladno zemljopisnoj specifičnosti ovog turnira koji se održava na području grada Zagreba i bliže okolice, postoje određena pravila o prijavama momčadi odnosno kvartova i igrača.

Grad Zagreb podijeljen je na 218 mjesnih odbora ovom prigodom nazvanih 'kvartovima', a oni su prema odluci Gradske skupštine podijeljeni na 17 gradskih četvrti. Za sudjelovanje na Malonogometnom turniru može se prijaviti zasebno svaki mjesni odbor (kvart) u svojim granicama!

Prijave za malonogometni turnir započinju 01.07.2010. i traju zaključno do 25.08.2010. Nakon zatvorenih prijava 04.09.2010. održat će se ždrijeb skupina ususret početku turnira! Kotizacija za sudjelovanje iznosi 2.500,00kn po momčadi, a prijave se vrše svakim radnim danom od 10:00 do 13:00h i od 17:00 do 20:00h u prostorima NA Marić (Albrechtova 9, Zagreb).
Informacije o prijavama i pravilima turnira dostupne su na telefon 091 979 0480 ili e-mail kvartovizg@gmail.com .

Pravo nastupa imaju svi igrači koji su navršili 16 godina, registrirani igrači velikog i malog nogometa pod uvjetom da isti nisu pod izdržavanje službene zabrane igranja. Igrač može nastupiti samo za jednu momčad! Svaka momčad za utakmicu prijavljuje najviše 15 igrača, a u igri istovremeno može igrati najviše šest igrača od kojih je jedan vratar. Sve momčadi nastupaju u jednoobraznoj športskoj opremi s vidljivim nazivom kvarta koju će preuzeti prilikom prijave. Nastup u kopačkama nije dozvoljen, već isključivo u standardnim tenisicama ili tenisicama s gumenim čepovima za umjetnu travu.

LOKACIJE, TERENI, TRAJANJE UTAKMICA
Sve utakmice turnira PONOS GRADA MOG igraju se na terenima NA MARIĆ i SC LUČKO, dimenzija 50m x 30m, pokrivenim umjetnom travom, a dimenzije golova su rukometne.
Utakmice se igraju 2 x 15 minuta (u skupinama), a 2 x 20 minuta u završnom dijelu turnira.

SUSTAV NATJECANJA
Sustav natjecanja - broj momčadi u jednoj skupini i broj momčadi koje idu u drugi krug natjecanja organizator određuje naknadno, po završetku prijava odnosno nakon što se utvrdi broj prijavljenih momčadi. Moguće je sudjelovanje odnosno prijava maksimalno 218 momčadi, a što je definirano zemljopisnom podijelom grada Zagreba po mjesnim odborima (kvartovima).

U prvom krugu natjecanja momčadi će igrati utakmice po skupinama, dok će u drugom krugu igrati po kup sistemu. Poredak po skupinama određuje se prema: broju osvojenih bodova; međusobnom susretu; omjeru postignutih i primljenih pogodaka; većem broju postignutih pogodaka u istom omjeru postignutih i primljenih pogodaka; eventualno ždrijebom ukoliko su svi prethodno navedeni parametri identični.

NAGRADNI FOND
Organizatori turnira PONOS GRADA MOG osigurali su nagrade za tri (3) prvoplasirane momčadi, pojedinačne nagrade za najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira, te posebnu nagradu za FAIR PLAY KVARTA. Visina i sadržaji nagrada bit će objavljeni najkasnije do izvlačenja skupina (ždrijeba) ususret početku turnira.

FAIR PLAY IGRA
Organizatori turnira ovim projektom žele naglasiti kako unatoče učestalim izgradima na sportskim, napose nogometnim, događanjima u gradu Zagrebu postoji i iskrena sportska publika! Iz istoga razloga organizatori su već na samom početku postavili vrlo čvrsta pravila fer igre na samom terenu. Svaka preoštra ili gruba igra, nesportsko ponašanje ili prigovor suci će kažnjavati vremenskim ili potpunim isključenjima te eventualnih isključenja momčadi iz utakmice ali i natjecanja.

ULAZNICE
Sve utakmice turnira PONOS GRADA MOG igraju se na terenima NA MARIĆ i SC LUČKO. Cijena ulaznice: 10 kn
Ulaznice se prodaju na ulazu na sam događaj. Dio prihoda od ulaznica bit će doniran udruzi AK AGRAM.

HUMANITARNI KARAKTER DOGAĐANJA
Dio prihoda od prodanih ulaznica za turnir PONOS GRADA MOG bit će doniran AK AGRAM, klubu za osobe s invaliditetom iz Zagreba. Ovaj klub, osnovan 2004. godine, član je HASOSI-a i HPO-a. U klubu ima oko stotinjak atletičara natjecateljskog ili rekreativnog karaktera kategoriziranih u invalidske kategorije. Osvojenim zlatnim, srebrnim i brončanim medaljama i ostvarenim svjetskim rekordima AK Agram spada u sam vrh europske atletike.
I vi možete pomoći udruzi AK Agram direktnom uplatom na žiro-račun 90008-98889-67766-9887766.

Vezane vijesti

Nacionalov zlatni četverac u borbi za trofeje

Nacionalov zlatni četverac u borbi za trofeje

Malonogometni klub Nacional je u ovu sezonu ušao s pomlađenim izdanjem, uz iskusne Koraba i Kujtima Morinu, Bojana Kubovića, Donalda Suvajca, Gorana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika