22.08.2010. / 14:28

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Izgorjelo 244 hektara šume: Lokaliziran požar kod Solina, sumnja se na piromane

U međuvremenu je lokaliziran požar kod Donje Rupotine, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Autor:
Nino Strmotić/PIXSELLAutor: Nino Strmotić/PIXSELL

Do sada je izgorjelo oko 244 hektara borove šume i niskog raslinja u požaru koji je rano jutros buknuo u Donjoj Rupotini kraj Solina, rečeno je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita.

Zapovjednika te postrojbe Felicijo Parčina izjavio je da više nema opasnosti za stambene objekte na području Donjih Rupotina, jer se smjer požara premjestio na drugu stranu, prema Kaštelima.

U međuvremenu je lokaliziran požar kod Donje Rupotine, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

U gašenju požara, koji je lokaliziran u 13,10 sati, sudjelovalo je 240 vatrogasaca sa 60 vozila te pet kanadera, četiri helikoptera i jedan zračni traktor.

Za vrijeme požara aktiviran je i Stožer zaštite i spašavanja grada Kaštela koji je pratio razvoj događaja pružajući gasiteljima svu potrebnu logističku podršku.

Požar gasi pet kanadera

Na području oko požarišta, među građanima su se pojavile priče kako je požar istodobno buknuo na tri mjesta, što bi značilo da je podmetnut, izvještava HTV.

Zbog velikog broja zračnih snaga koje od jutros sudjeluju u gašenju požara na području Donjih Rupotina kraj Solina, mole se vlasnici brodica da ne uplovljavaju u Kaštelanski zaljev, osobito na dijelu od Solina do Kaštel Kambelovca kako ne bi ugrozili svoje živote, ali i pilote koji gase požar, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Izbjegavajte boravak na otvorenom

Zbog jakog dima koji se nadvio nad područjem Splita i Solina, građani su upozoreni da sljedećih nekoliko sati izbjegavaju boravak na otvorenom, zatvore prozore te borave u klimatiziranom prostoru. Upozorenje se posebno odnosi na one koji imaju problema sa respiratornim sustavom (boluju od bronhitisa ili astme) te na srčane bolesnike.

Veliki požar koji je zahvatio borovu šumu u Donjoj Rupotini kraj Solina buknuo je u 6 sati, doznaje se od splitskih vatrogasaca.

Požar gase lokalni vatrogasci, Državna interventna postrojba Divulje, njih nekoliko stotina, te tri kanadera, dva helikoptera i jedan zračni traktor.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika