22.08.2010. / 19:10

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Papa ukorio Francuze zbog protjeranih Roma: Prihvatiti sve ljude, bez obzira na podrijetlo

Sarkozyjevu odluku da sruši ilegalna romska naselja i pošalje Rome natrag u Rumunjsku kritiziraju organizacije za ljudska prava, sindikati i francuski oporbeni političari

Benedikt XVIBenedikt XVIPapa Benedikt XVI. u nedjelju je pozvao francuske hodočasnike da prihvate sve ljude, bez obzira na podrijetlo, nekoliko dana nakon odluke francuske vlade da vrati Rome u Rumunjsku i Bugarsku.

Na francuskome se obratio skupini hodočasnika i rekao im da današnja liturgija "poziva da naučimo prihvatiti razlike među ljudima, kao što je Isus okupio ljude iz raznih naroda i raznih jezika".

Papa je govorio iz svoje ljetne rezidencije u Castel Gandolfu kraj Rima, a roditeljima je poručio da "pouče svoju djecu univerzalnome bratstvu".

Sarkozyjevu odluku da sruši ilegalna romska naselja i pošalje Rome natrag u Rumunjsku kritiziraju organizacije za ljudska prava, sindikati i francuski oporbeni političari.

I Vatikan je kritizirao, kako je rečeno, francusku rasističku praksu.

Početkom ovoga tjedna msgr. Giancarlo Perego iz Talijanske biskupske konferencije poručio je Italiji da se ne upusti u "neselektivno protjerivanje Roma" ili drugih građana Europske unije.

On je to rekao pošto je talijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni prvo pohvalio Sarkozyja, a zatim najavio i plan još strožih mjera u Italiji.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
12/12/09

maryspirk, 24.08.10. 08:08

Protjeruje se ili drugačije nekako kažnjava-sankcionira, i to u naprijed, svakoga tko u nekoj zemlji želi provesti više od 90 dana: treba imati vizu ili dozvolu boravka-za rad ... Skitnice su sitni kriminalci .. to što su to ovaj puta cigani, slučajnost je. Još dosta obzirno prema njima i postupaju. Mene su zajedno sa prijateljima u Francuskoj, ako studente autostopiste, najprije prebili i uhapsili, pa tek onda radili zapisnik


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika