23.08.2010. / 13:31

Autor: Nacionalova redakcija

Video: Gamescom: Nova igračka za Wii - uDraw

uDraw bi u prodaju trebao doći po cijeni obične Wii igre, a ako naiđe na pozitivan odaziv korisnika, u budućnosti bi mogli vidjeti više igara za njega

uDrawuDrawOve godine na gamescomu nismo naišli na mnogo zanimljivog hardwarea, pa se među viđenim svakako ističe uDraw, THQ-ov dodatak za Wii koji u prodaju stiže ove blagdanske sezone.

Radi se o na dodir osjetljivoj pločici namijenjenoj za crtanje, koja se spaja na Wiimote a koristi uz pomoć ugrađenog stylusa. Rezultat je vrlo precizna alatka za crtanje u čijem je dizajnu osim THQ-a sudjelovao i Nintendo - to se vidi u dizajnu ali i u kvaliteti izrade. Obično su dodaci za konzole nezavisnih izdavača znatno manje kvalitetni od ovog - držali smo ga u ruci i možemo reći da je zaista čvrst i ugodan za korištenje.

Uz uDraw u prodaju dolaze dvije igre - Pictionary i platformski Dood's Big Adventure, a usprkos tome što će im cijena biti niska, te izgledaju zabavno, nas je najviše zanimao software koji se isporučuje u paketu s uređajem - uDraw Studio. Radi se programu za crtanje koji iza jednostavnog sučelja skriva hrpu opcija te nudi mogućnosti kreiranja zaista vrhunskih remek djela. Želite li ga vidjeti u akciji, pogledajte kako uDraw koristi odnedavno poznati David Kassan (koji se proslavio crtajući na iPadu). Slike koje se naprave na ovaj način moguće je spremiti na SD karticu i prebaciti na bilo koju drugu platformu.

uDraw bi u prodaju trebao doći po cijeni obične Wii igre, a ako naiđe na pozitivan odaziv korisnika, u budućnosti bi mogli vidjeti više igara za njega. Nama se definitivno sviđa, iako nismo sasvim sigurni hoće li i široka publika jednako misliti. No originalan je i funkcionira bolje nego što smo na prvi pogled očekivali, a to u zadnje vrijeme možemo reći tek za rijetke proizvode idustrije video igara.

www.gameplay.com

Vezane vijesti

Otvoren Gamescom 2011 - Raj za ljubitelje računalnih igrica

Otvoren Gamescom 2011 - Raj za ljubitelje računalnih igrica

Ove godine neće biti novih senzacionalnih proizvoda. Iako su igrice brže i kompleksnije, vizualni prikaz je oštriji i sa više boja, a sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika