23.08.2010. / 15:51

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Bivši HNS-ovci: USKOK treba istražiti HDZ zbog udruživanja u zločinačku organizaciju

Kapljarević i Vuljanić smatraju da "pranje" novca preko Fima medije nije ni moglo početi bez organizacije (stranke) i njezine logističke, političke i svake druge potpore te da su o svemu znali predsjednik stranke, predsjedništvo, blagajnik i nadzorni odbor

Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Andrija Hebrang i Darko MilinovićVladimir Šeks, Jadranka Kosor, Andrija Hebrang i Darko MilinovićNakon cijelog niza afera u koje su upleteni sadašnji i bivši članovi Hrvatske demokratske zajednice, dvojica bivših saborskih zastupnika HNS-a, Antun Kapraljević i Nikola Vuljanić poslali su u USKOK dopis s prijedlogom za pokretanje kaznenog postupka protiv HDZ-a zbog navodnog udruživanja u zločinačku organizaciju.

Kapljarević i Vuljanić smatraju da su ispunjeni svi uvjeti za istragu protiv HDZ-a kao organizacije zbog "koruptivnih i drugih kriminalnih djela".

Na ruke ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana poslali su dopis u kojemu upozoravaju na mnoge "otkrivene korupcijske skandale u koje su izravno upleteni visoki dužnosnici HDZ-a, a posebno na slučajeve izvlačenja i 'pranja' novca". Pritom podsjećaju na korupcijske slučajeve koji se, kažu, izravno povezuju s HDZ-om, od malverzacija s bojenjem tunela na autocesti i nezakonitosti u HEP-u i HAC-u do "Brodosplitove provizije".

Predlažu da se istraži nije li ta stranka "krovna organizacija" u kojoj su osmišljena i organizirana spomenuta kaznena djela.

Smatraju da korupcijski skandal izvlačenja gotovog novca iz državnih tvrtaka preko tvrtke Fima medije pruža mogućnost raskrinkavanja krovne organizacije odgovorne i za mnoga druga koruptivna nedjela.

Kapljarević i Vuljanić smatraju da "pranje" novca preko Fima medije nije ni moglo početi bez organizacije (stranke) i njezine logističke, političke i svake druge potpore te da su o svemu znali predsjednik stranke, predsjedništvo, blagajnik i nadzorni odbor.

Ako vide da njihov prijedlog nije dovoljno ozbiljno shvaćen, dvojica bivših zastupnika napominju da će biti prisiljeni zatražiti pomoć međunarodnih organizacija.

Oni su USKOK-u poslali prijedlog za pokretanje kaznenog postupka, a ne kaznenu prijavu jer se ona može podnijeti samo protiv nepoznate ili poznate osobe, a ne protiv organizacije ili institucije.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 23.08.10. 17:21

da, mosh mislit?!. docler god su oviju kriminalci na wlasti, nebude nish temeljem zakona. tcim ih se svrgne z vlasti bude potcela hajka. jao si ga njima. narod tce im se krvi napiti...
bitch


registracija
27/8/09

Lujo1, 23.08.10. 22:18

Bivši HNS-ovci: USKOK treba istražiti HDZ zbog udruživanja u zločinačku organizaciju - POTPISUJEM!!!


registracija
8/7/09

bankar, 23.08.10. 22:26

pa da kao zločinačkoj organizaciji im treba suditi nikako drugačije


registracija
31/1/10

STTony, 23.08.10. 23:12

Dobro jutro, svakom pametnom je odavno jasno da je Kra-De-Ze upravo to - zločinačka organizacija.


registracija
27/7/09

columbo, 24.08.10. 02:48

Pa, i zadnjem politickom (i svakakvom drugom) laiku je kristalno jasno da se vec dvadeset godina HDZ lazno predstavlja strankom...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika