23.08.2010. / 16:12

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Rebalans proračuna: Vlada zamrzava plaće i mirovine, povećava trošarine na benzin

Nacional.hr doznaje kako je dogovoreno da se PDV neće povećavati, banke neće oporezivati, ali će se povećati trošarine na cigarete i benzin

Premijerka Kosor dobila je potporu koalicijskih partnera za rebalans proračunaPremijerka Kosor dobila je potporu koalicijskih partnera za rebalans proračunaNakon gotovo tri i pol sata u Banskim dvorima završen je sastanak vladajuće koalicije o rebalansu proračuna, a po izjavama nekih sudionika, premijerka Jadranka Kosor o pojedinostima bi trebala izvijestiti javnost sutra nakon razgovora s predsjednikom Ivom Josipovićem.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je kako će premijerka javnost izvjestiti o dogovoru nakon što rebalans proračuna predstavi predsjedniku Ivi Josipoviću.

Kako doznaje Nacional.hr iz izvora bliskih Vladi, dogovoreno je da se plaće u državnom sektoru i mirovine neće smanjivati, već će biti zamrznute na rok od dvije godine. Iako je spominjano povećanje PDV-a kao jedan od načina punjenja proračuna, od toga se odustalo, kao i od plana za oporezivanje aktive banaka. No, prihodi će se povećati kroz povećanje trošarina na naftne derivate i cigarete.

Potpredsjednik vlade Ivan Šuker također je rekao da će se o pojedinostima znati sutra, a potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ivan Jarnjak je rekao da će Sabor o rebalansu proračuna raspravljati u četvrtak.

Vezane vijesti

Nema više milosti za Grčku

Nema više milosti za Grčku

Koliko god da se može odahnuti nakon što je Grčka brzo dobila novu vladu, tako posao nije gotov. Prije svega Europa mora pokazati što može, piše u… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 23.08.10. 17:28

treba samo u drzavnim ustanovama, javnim poduzetcima, itd, skinuti dvajs posto platcu, i vishe nema problema. drzava hrvatska je jedina zemlja u regiji gdje su platce i prava drzavnih pravnih subjekata vetce od platca i prava realnog gospodarstva... trebalo bi biti obrnuto. al eto na taj kriminalni natcin se kupuju glasovi.
bitch.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 23.08.10. 17:57

Malo ce i to biti,sve dok imamo 470 Opcina i opcinica.Ti zderu proracun,ali to HDZ nece da zna.


registracija
23/8/10

cuturis, 23.08.10. 18:24

Ovo sto Dugoprugas pise je istina.
@Gromco Koji je to realni gospodarski sektor a koji irealni? Je li ti stvarno mislis da uciteljima, nastavnicima, doktorima i ostalim javnim službenicima treba skresat 20% i da ce to državu spasit od neceg? Mislim da su u ovoj drzavi veci problem javna poduzeca, gdje pravnici početnici imaju place kao suci tako reci, a to isto javno poduzece generira ogromna dugovanja (npr HŽ), problem su silne opcine i kvazi gradovi, problem je zupanijsko ustrojstvo drzave, a ne pisljivi 5000 kuna koje dobije profesor, socijalni radnik ili ne znam tko sve ne.
Jaca i HDZ su se okomili na javne službe. Stvaraju neke podjele među radništvom. Recite mi, kakvo bi to društvo izgledalo bez javnih službenika (učitelji, profesori, doktori, soc radnici...), a svakom od tih sektora ne da ima višak, nego je ogroman manjak Višak je u ministarstvima i javnim poduzecima. Neka ociste ona ministarstva od svog kadra koja su napunili u zadnjih 7 godine. Tamo sjede po cijele dana i hlade jaja.


registracija
6/10/09

pfefer, 23.08.10. 18:55

da zaposleni koji primaju plaču iz proračuna počinju odgovarat za svoje propuste i nedgovornost na poslu mi smo bogata zemlja a svim državnim gubitašima uvesti unutarnje kontrole i kažnjavat za neodgovoran rad


registracija
11/8/10

markoV, 23.08.10. 19:11

@cuturis Gromco nije u svom postu spomenuo javnu službu koju čine učitelji, profesori, doktori, policija... on je rekao da državnoj upravi i poduzećima treba skresati plaće koje su previsoke.. treba razlikovati ta dva pojma

zaposlenici u javnoj službi imaju nisku plaću

zaposlenici u državnoj upravi i državnim poduzećima imaju previsoku plaću s obzirom na gubitke koje generiraju


registracija
11/8/10

markoV, 23.08.10. 19:12

državna uprava uključuje ministarstva, agencije, institute... javna poduzeća znamo koja su - HEP, HŽ...


registracija
29/11/09

Ivis, 23.08.10. 19:40

Ukinite opcine manje od 5000 stanovnika, za pocetak! Malo kasnije i gradove ispod 30 000. Czemu suze zupanije? Ako postoje onda maximum, " Pet"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika