Objavljeno u Nacionalu br. 771, 2010-08-24

Autor: Plamenko Cvitić

Šarićev klan imao političku podršku u više država: Tko mu je pomagao u Hrvatskoj?

U slučaju Darka Šarića nije riječ samo o narkoklanu, nego o "velikoj mafiji transnacionalnog karaktera koja je novac od prodaje kokaina pokušavala legalizirati kroz razne gospodarske grane'

DARKO ŠARIĆ na čelu
je jednog od najvećih
narkoklanova koji su
kokain iz Južne Amerike
dopremali u EuropuDARKO ŠARIĆ na čelu je jednog od najvećih narkoklanova koji su kokain iz Južne Amerike dopremali u EuropuDržavni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Slobodan Homen prije nekoliko dana javno je progovorio o novim saznanjima u istrazi koja se vodi protiv narkobossa Darka Šarića koji je bio na čelu skupine koja je iz Južne Amerike dopremala tone kokaina i potom ih distribuirala po cijeloj jugoistočnoj Europi.

Najzanimljiviji je dio Homenove izjave tvrdnja da u slučaju Darka Šarića nije riječ samo o narkoklanu, nego o "velikoj mafiji transnacionalnog karaktera koja je novac od prodaje kokaina pokušavala legalizirati kroz razne gospodarske grane, a to nije bilo moguće bez pomoći političkih struktura više država". U vezi s pomaganjem Šariću dosad se najviše spominjala Crna Gora, no Homenova izjava daje naslutiti da su istražitelji došli do nekih saznanja o Šarićevim pokroviteljima i udrugim državama. Uhićenje Šarićeve skupine u Sloveniji pokazalo je da je on čak i u toj zemlji imao svoju mrežu, no zasad se drže u tajnosti informacije koliko je Šarićeva mreža bila razgranata u Hrvatskoj i - je li Šarić u Hrvatskoj imao neke političke pokrovitelje.

"Istraga će sigurno obuhvatiti i neke ljude iz svijeta biznisa, kao i političare, ali je najbolje da ne prejudiciramo stvari. Ono što je sigurno jest da će istraga obuhvatiti i neke zanimljive osobe", najavio je srbijanski sekretar Slobodan Homen.

Vezane vijesti

Veze crnogorske vlade i kriminalaca?

Veze crnogorske vlade i kriminalaca?

Čini se da stvari ubrzano izmiču kontroli do sada svemoćne vlasti u Crnoj Gori. Jer, crnogorsko tužilaštvo je za manje od 24 sata utvrdilo da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika