Objavljeno u Nacionalu br. 771, 2010-08-24

Autor: Plamenko Cvitić

ZRAČNA LUKA ZAGREB

Natječaj za novi terminal raspisati će se do 15. listopada

PROJEKT japanskog arhitekta Shigerua Bana
bio je drugoplasirani na natječaju za novi
terminal Zračne luke ZagrebPROJEKT japanskog arhitekta Shigerua Bana bio je drugoplasirani na natječaju za novi terminal Zračne luke ZagrebDo 15. listopada trebao bi biti raspisan natječaj za izgradnju novog terminala u Zračnoj luci Zagreb. Namjera je hrvatske vlade, kao suvlasnika zagrebačke zračne luke, da se cijeli projekt novog terminala putem natječaja da u koncesiju nekom stranom investitoru koji bi, među ostalim, dobio i pravo da samostalno odabere idejno rješenje terminala.

Na natječaju koji je proveden prije nekoliko godina bilo je nekoliko vrlo kvalitetnih radova stranih i domaćih arhitekata, a od njih je čak pet projekata bilo nagrađeno, pa bi novi koncesionar mogao odabrati jedan od tih pet projekata. Kako ističu Nacionalovi izvori, izgradnja novog terminala navodno je vrlo zanimljiva mnogim potencijalnim stranim investitorima, a ozbiljniji interes već su pokazali investitori iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Francuske i Kine.

Vezane vijesti

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Bitka za regiju i smrt pet jadranskih zračnih luka

Vlada je nakon godinu i pol dana natječajne procedure prošli tjedan konačno potpisala koncesijski ugovor za Zračnu luku Zagreb s jedinim ponuđačem -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika