24.08.2010. / 12:03

Autor: Nacionalova redakcija

Video: Još jedna šovenska budalaština D.Č. Šelebaj-Turiste iz BiH prikazala kao parazite

"Koliki vam problem u Omišu i općenito na južnom Jadranu predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimanju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili?"

Dijana Čuljak ŠelebajDijana Čuljak ŠelebajDijana Čuljak Šelebaj, jedna od zaštitnih lica aktualne (uređivačke) politike na Hrvatskoj radioteleviziji, sinoć je u razgovoru sa gradonačelnikom Omiša Ivanom Škaričićem izvalila rijetko viđenu šovinističku budalaštinu. Rečena voditeljica i urednica na HTV-u svoju je verbalnu minijaturu zapakirala u naizgled benigno pitanje, koje je glasilo otprilike ovako: "Koliki vam problem u Omišu i općenito na južnom Jadranu predstavljaju jednodnevni gosti koji se spuste iz Bosne i Hercegovine, ništa ne troše, ne zauzimanju apartmane, a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili?".

Zbunjen onime što je čuo - jer je očigledno čuo da se građani susjedne države uspoređivaju sa običnim parazitima koji ništa ne troše ali zato okupiraju plaže - omiški je gradonačelnik odgovorio:

"Pa...moje mišljenje je da oni nisu tolika šteta za hrvatski turizam kako ih neki žele predstaviti. Naime, oni ipak nešto troše i plaćaju parking. Konkretno, kod nas je u gradu velika plaža i parking se plaća pet kuna na sat, a vjerojatno nešto i potroše. Mislim da hrvatski turizam ima puno većih problema sa sivom ekonomijom, neplaćanjem boravišnih pristojbi i neprijavljivanjem gostiju", zaključio je gradonačelnik.

Gledajući striktno iz konteksta biografije Dijane Čuljak Šelebaj, nameće se zaključak kako nas ovakve njezine konstatacije uopće ne trebaju previše sablažnjavati. Naime, kad je onomad, kao mlada reporterka, posjećivala ratišta te iste Bosne i Hercegovine, ova se novinarka našla ispred konclogora za Bošnjake nedaleko od Mostara. Evo i rečenice koju je tom prilikom izrekla u kameru: Stanovnici iza žice uživaju ''ako ne udoban, a onda barem siguran smještaj'. (H.Š.)

Vezane vijesti

Izvanredni otkaz za Dijanu Čuljak ili će Uprava HRT-a odgovarati

Izvanredni otkaz za Dijanu Čuljak ili će Uprava HRT-a odgovarati

Nakon što je u Večernjem listu objavljen intervju s Dijanom Čuljak Šelebaj, a u kojem ona priznaje sukob interesa koji direktno šteti HRT-u, Ogranak… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 24.08.10. 12:17

super glupa kapitalistička kučka


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 24.08.10. 13:20

nema tu nista cudno. Stanovnistvo iz Bosne i Hercegovine si je dozvolilo da ih Zagreb i Beograd iskoristavaju kao svoju provinciju, zemlju drugog reda. To je standardna stvar za sve one koji izgube svoje ja. U hrvatskoj i srbiji ponizavaju Bosance, u EU ponizavaju nas sa Balkana. Tako ti je to kada si se spreman prodati, kada nemas svoju proizvodnju, svoju politiku i svoje ja.


registracija
25/8/10

ante999, 25.08.10. 00:57

a zapravo zauzimaju mjesto na plaži koje pritom nisu niti platili?".
Neka ona legne na plažu. Kada legnem na nju, onda ću joj platiti
GUSKA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika