24.08.2010. / 12:10

Autor: Hina

Video igrice pomažu sramežljivima ojačati socijalne vještine

Korist od računalnih igara slična je onoj koju djeca ostvaruju sklapajući prijateljstva u stvarnome svijetu, zaključili su znanstvenici s Kineskog sveučilišta u Hong Kongu

Znanstvenici su otkrili da djeca koja provedu sate igrajući računalne igrice mogu razviti prijateljstvo i ojačati bitne socijalne vještine, piše u utorak list South China Morning Post.

Računalne igrice imaju povoljan učinak u sramežljivih mladih ljudi jer mogu ojačati njihovo samopoštovanje te povećati stupanj zadovoljstva njihovim životom, piše list.

Korist od računalnih igara slična je onoj koju djeca ostvaruju sklapajući prijateljstva u stvarnome svijetu, zaključili su znanstvenici s Kineskog sveučilišta u Hong Kongu.

"Prijateljstvo putem interneta izuzetno je važno za one koji su jako sramežljivi ili introvertirani, oni koji teško stvaraju prijatelje u stvarnome životu", rekla je dr. Angel Leung s odsjeka za psihologiju.

Upozorila je ipak da valja biti oprezan jer previše igranja za računalom može voditi k slabijim školskim rezultatima.

Studija, provedena na više od 600 osnovnoškolske djece, pokazala je da oni prosječno 67 minuta dnevno igraju računalne igrice, a 44 minuta igrice na playstationu ili konzolama. Gotovo petina interjvuiranih utroši na igrice tri sata dnevno ili više.

Vezane vijesti

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

U SAD-u je bucmasto dijete još uvijek ideal

Majke bucmaste djece često pogrešno misle da njihova djeca imaju normalnu tjelesnu težinu, a majke male djece normalne tjelesne težine misle da bi se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika