24.08.2010. / 23:17

Autor: Ana Smrečki

Dijana Čuljak Šelebaj u Dnevniku 3 uputila javnu ispriku svima koje je uvrijedila

Poručujući da se radi o nesporazumu, HRT-ova voditeljica podsjeća da joj nije bila namjera nikoga diskreditirati, posebno ne Bosnu i Hercegovinu, zemlju iz koje i sama potječe

HRT-ova urednica Dijana Čuljak ŠelebajHRT-ova urednica Dijana Čuljak ŠelebajRebalans državnog proračuna glavna je tema u svim hrvatskim medijima. Ipak, HRT-ov Dnevnik 3 počeo je isprikom urednice i voditeljice Dijane Čuljak Šelebaj. Nakon bure reakcija koje je izazvala pitanjem o gostima iz Bosne i Hercegovine koji zauzimaju plaže u Omišu, a da pritom ne troše puno, Čuljak Šelebaj ispričala se svima koje je uvrijedila.

Ističe kako joj to nije bila namjera, dodatno pojasnivši da se radi o nesporazumu. Naime, poručuje da, uz goste iz BiH zaboravila spomenuti goste iz Hrvatske. Ističe da se radi o nesporazumu, a HRT-ova voditeljica podsjeća da joj nije bila namjera nikoga diskreditirati, posebno ne Bosnu i Hercegovinu, zemlju iz koje i sama potječe.

Ispriku svima koji su se našli povrijeđenima, Čuljak Šelebaj poslala je i putem našeg portala. Za Nacional.hr naglašava kako ju ne bi čudilo da se radi o negativnoj kampanji koja je usmjerena protiv nje. Pojašnjava da joj je otac podrijetlom iz Bosne i Hercegovine, zaključujući da su sve optužbe protiv nje unaprijed deplasirane.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 25.08.10. 09:25

Njen čuveni lapsus "Stanovnici iza žice uživaju ako ne udoban, a onda barem siguran smještaj", ukoliko može osoba njenog karaktera izustiti lapsus, dovoljno je pokazao njenu nacional-šovinistički svijest. To je bilo vrijeme kada su Hercegovci postajali diplomirani Hrvati za razliku od nekih tamo Istrana, Slavonaca, Međimuraca ili neznam kojih sve "uljeza " u hrvatstvo. Sada je očito novo vrijeme, i tako, mlada Dijana Čuljak se pozagrepčila i postala stara Dijana Čuljak Šelebaj te joj kao pripadnici "pravog" hrvatskog naroda neki iz BiH ometaju napredak hrvatskog turizma. A ona i sama "vodi porijeklo" iz te države. Ne kaže po rođenju, nego po porijeklju. Što reći o takvom čovjeku? Može li takav čovjek uputiti novi naraštaj, kojeg je i sama stvorila, u tajne ljubavi, nemržnje i tolerancije?


registracija
26/8/10

anteS, 26.08.10. 15:29

Ova isprika gđe.Čuljak nema puno smisla. Njezino porijeklo iz BiH nema veze s nespretnošću, koju je pokazala.
Spominjući turiste iz BiH, koji 'zauzimaju prostor, a ne troše svoj novac' gđa.Čuljak je pokazala kratkovidno shvaćanje, da je važna samo trenutačna korist. To je primitivno gledište, koje je još uvijek prilično rašireno kod nas. Ona ga je samo izrazila na nezgodnom mjestu.
Ne shvaća, da je svaki turist potencijalni kupac, a njegovi dojmovi komercijalna propaganda naše obale.
To je s njezine strane bilo isto kao da se tuži na kupce, koji razgledaju neku robu u trgovini i ništa ne kupe.
I k tome je vrlo samouvjerena, da stvar bude još gora.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika