25.08.2010. / 09:06

Autor: Hina

Židovski naseljenici pozivaju Netanyahua na obnovu izgradnje u naseljima

Vođe naseljenika uputili su pismo Netanyahuu zahtijevajući "da se javno angažira prije sljedećeg posjeta Washingtonu oko prekida tog zamrzavanja, kao što je obećano, 26. rujna"

Premijer Benjamin NetanyahuPremijer Benjamin NetanyahuČelnici židovskih naselja na Zapadnoj obali priopćili su u srijedu da su pozvali izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da obnovi izgradnju u naseljima po završetku djelomičnog 10-mjesečnog moratorija koji je naredio njegov ured.

Vođe naseljenika uputili su pismo Netanyahuu zahtijevajući "da se javno angažira prije sljedećeg posjeta Washingtonu oko prekida tog zamrzavanja, kao što je obećano, 26. rujna".

Naseljenici zahtijevaju osim toga od Netanyahua da naloži laburističkom ministru obrane Ehudu Baraku, odgovornom za okupirana područja, da potpiše natječaje za brojna gradilišta "kako bi se život mogao normalno nastaviti".

Netanyahu bi trebao sudjelovati 2. rujna u Washingtonu na svečanosti kojom se obilježava službeni nastavak izravnih mirovnih pregovora s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom.

"Ako Netanyahu odluči obnoviti natječaje u naseljima nakon 26. rujna, odlučio je prekinuti pregovore", upozorio je u ponedjeljak glavni palestinski pregovarač Saeb Erakat.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika