25.08.2010. / 11:13

Autor: Nacionalova redakcija

Hypo banka oprala 100 milijuna krvavih eura od narkobossa Šarića?

Krediti su se potom slili na račun tvrtke Blok 67 Associate, koja se bavila građevinski projektima, da bi se međutim ubrzo potom povratak oba kredita u potpunosti obustavio

Balkanski kralj kokaina Darko Šarić prao je krvavi novac prDarko ŠarićDarko Šarićeko austrijske Hypo Alpe Adria banke, tvrdi bečki dnevnik Osterreich. Prema pisanju lista, koji se poziva na interni protokol i istragu srbijanskih vlast, banka je "oprala" čak 100 milijuna eura srbijanskoga narkobossa koji je u travnju optužen za šverc 2,7 tona kokaina.

Prema napisiva bečkog dnevnika, Šarić je navodno preko off-shore tvrtki uložio oko 100 milijuna eura na račun Hypo banke u Lihtenštajnu. Njemu je navodno od 2007. do 2008. odobren kredit od 81,56 milijna eura od Hypo Group Netherlands Corporate Finance. S druge pak strane, Šariću je kredit u visini od 17,9 milijuna eura odobrila sestrinska kompanija Hypo Alpe Adria Internacional AG.

Spomenuti krediti su se potom slili na račun tvrtke Blok 67 Associate, koja se bavila građevinski projektima, da bi se međutim ubrzo potom povratak oba kredita u potpunosti obustavio. Prema tvrdnjama iz Austrije, banka je preostali dug interno riješila preko ranijih Šarićevih uplata.

Vezane vijesti

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Kulterer u Austriji osuđen za zlouporabu položaja

Bivši predsjednik uprave Hypo-Alpe-Adria banke Wolfgang Kulterer nepravomoćno je osuđen u četvrtak na sudu u Klagenfurtu na tri i pol godine zatvora… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika