25.08.2010. / 13:12

Autor: Nacionalova redakcija

Medtronic bilježi dobre rezultate u prvom kvartalu poslovne godine 2011.

„Zbog slabijeg globalnog tržišta zdravstva i farmaceutike pod utjecajem smanjene uporabe i povećanog pritiska na cijene prvi kvartal je bio težak", izjavio je Bill Hawkins

Američka farmaceutska tvrtka Medtronic, Inc.objavila je svoje financijske rezultate za prvi kvartal poslovne godine 2011. završno s 30. srpnjem 2010.

Tvrtka je objavila prihod za prvi kvartal poslovne godine 2011. u iznosu 3,773 milijardi američkih dolara, odnosno smanjenje od 4 posto u usporedbi s prvim kvartalom. No uzme li se u obzir nepovoljni utjecaj tečaja u iznosu od 21 milijun američkih dolara i otprilike 200 milijuna američkih dolara koje je tvrtka uprihodila u dodatnom tjednu poslovne godine 2010, riječ je o povećanju od 2 posto. Naime, prvi kvartal poslovne godine 2011. imao je 13 tjedana, što je jedan tjedan manje nego u prvom kvartalu poslovne godine 2010.

Neto dobit u prvom kvartalu iznosila je 830 milijuna američkih dolara, odnosno 0,76 američkih dolara po oslabljenoj dionici što je povećanje od 87 posto odnosno 90 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Na non-GAAP razini, neto dobit te oslabljena dobit po dionici u prvom kvartalu iznosile su 868 milijuna američkih dolara te 0,80 američka dolara što je smanjenje od 2 posto, odnosno povećanje 1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Dodatne prilagodbe zbog dodatnog tjedna u poslovnoj godini 2010. rezultirale su povećanjem neto dobiti te oslabljene dobiti po dionici od 5, odnosno 8 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Prihodi na tržištima izvan SAD-a dosegli su 1,544 milijardi američkih dolara, što je isti iznos kao u prvom kvartalu prethodne godine. No uzme li se u obzir nepovoljni utjecaj tečaja u iznosu od 21 milijun američkih dolara i dodatni tjedan poslovne godine 2010, riječ je o povećanju od 6 posto. U ukupnim prihodima, međunarodna prodaja ima udio od 41 posto.

„Zbog slabijeg globalnog tržišta zdravstva i farmaceutike pod utjecajem smanjene uporabe i povećanog pritiska na cijene prvi kvartal je bio težak", izjavio je Bill Hawkins, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Medtronic. „Dobro poslovanje poslovnih jedinica CardioVascular, Dijabetes i Kirurške tehnologije (Surgical Technologies) kompenziralo je slabije poslovanje ostalih poslovnih jedinica. Unatoč teškom kvartalu, osnove našeg poslovanja su i dalje čvrste te smo uvjereni da nam naš raznovrsni portfelj pruža dobru poziciju i dugoročno omogućuje vodeće poslovanje na tržištu".

Vezane vijesti

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Rastu prihodi u ligama 'Petice'

Klubovi iz pet najjačih europskih nogometnih liga u sezoni 2010/11. imali su ukupne prihode od 16.9 milijardi eura što je rast za četiri posto u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika