26.08.2010. / 22:29

Autor: Ana Smrečki, Hina

Završila maratonska rasprava u Saboru: Glasovanje o rebalansu u ponedjeljak

Šuker je nakon završnog govora 'poslao zastupnike na spavanje'. U klupama su ponovno u ponedjeljak kada se očekuje da će se izglasati predloženi rebalans proračuna

Nakon cjelodnevne rasprave u Saboru, na Markovom trgu ponovno je mirnoNakon cjelodnevne rasprave u Saboru, na Markovom trgu ponovno je mirnoNakon cjelodnevne rasprave u Saboru, na Markovom trgu ponovno je mirno, a zastupnici se u klupe vraćaju idući tjedan. Ministar Šuker završno se obratio zastupnicima koji su raspravljali o prijedlogu državnog proračuna, koji je očekivano naišao na kritike oporbe. Ipak, Šuker smatra da je Vlada pogodila s rezovima u proračunu, a zadovoljan jer smatra da suštinskih primjedbi na rebalans nije bilo.

«Mislim da na kraju nismo došli do dogovora što bi trebalo napraviti na rashodovnoj strani, niti je to tko u svojoj raspravi rekao», poručio je Šuker dodavši kako je spreman za razgovore o svim prijedlozima koji će potaknuti i oživjeti gospodarstvo i investicije. Pritom naglašava da je u ovom trenutku svima u interesu da se nešto napravi.

Kapital zaobilazi Hrvatsku

Ocjenjuje da je i današnja rasprava pokazala da 'nije dobro robovati politikantskim idejama', poručujući da one ne vode nikuda. Navevši primjer zagrebačke Varšavske ulice, izjavio je da se lošim politikantskim pričama tjeraju investitori iz Hrvatske, odnosno da se stvara antipoduzetnička klima. Pritom se pita kakvu sliku time ostavljamo, odnosno koji će strani investitor doći u Hrvatsku.

«I onda se događa da kapital na određeni način zaobilazi Hrvatsku. Ne može se govoriti o potrebi poticanja stranih investicija, a s druge strane nametati porezne obveze. To naprosto ne ide», poručuje Šuker, koji je nakon završnog govora 'poslao zastupnike na spavanje'. U klupama su ponovno u ponedjeljak kada se očekuje da će se izglasati predloženi rebalans proračuna.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 27.08.10. 08:31

Mrcina nesposobna knigovodstvena.


registracija
27/7/09

verina, 27.08.10. 09:22

Ovo smeće od čovjeka u stanju je gledati čovjeka u oči i lagati. Takva mu je i šefica, pa nije ni čudno što smo u situaciji u kakvoj jesmo!


registracija
30/6/10

petrus7, 27.08.10. 10:38

Dabogda pomrli svi redom i to što prije i svi iz KRADEZEA i svi koji glasaju za njih!!!


registracija
16/6/10

nosonja, 27.08.10. 11:33

Ne vidim neke ministre,da ih Šunki možda nije pojeo??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika