27.08.2010. / 09:33

Autor: Nacionalova redakcija

Vlada u obrani Horvatinčića: 'Politikantskim pričama se tjeraju investitori'

Ističući kako se 'politikantskim pričama stvara antipoduzetnička klima', Šuker je kazao kako se iz Hrvatske tjeraju investitori, referirajući se pritom na recentna događanja u Varšavskoj, odnosno 'sudbinu' tajkuna Tomislava Horvatinčića

Ministar financija Ivan ŠukerMinistar financija Ivan ŠukerUz jučerašnju burnu raspravu po pitanju rebalansa kojoj je sudjelovao u hrvatskom Saboru, ministar financija Ivan Šuker u jednom se trenutku iz nekog razloga osvrnuo na slučaj Varšavske, stavši pritom decidirano na stranu poduzetnika Tomislava Horvatinčića. Zanimljiva je argumentacija s kojom se pritom Šuker koristio.

Ističući kako se 'politikantskim pričama stvara antipoduzetnička klima', Šuker je kazao kako se iz Hrvatske tjeraju investitori, referirajući se pritom na recentna događanja u Varšavskoj, odnosno 'sudbinu' tajkuna Tomislava Horvatinčića, koji je nastavio s gradnjom poslovnog lifestyle centra, nakon što su vlada i partija kojoj pripada - uz zeleno svjetlo gradskih vlasti - proveli višednevnu akciju čišćenja prosvjednika sa maricama. Pod 'antipoduzetničkom klimom' i 'politikantskim pričama' Šuker vjerojatno dakle misli na onih nekoliko tisuća građana Zagreba što su se usprotivili ovakvom projektu gradnje u rečenoj ulici.

"Kakvu sliku time ostavljamo, koji će strani investitor doći u Hrvatsku? I onda se događa da kapital na određeni način zaobilazi Hrvatsku", rekao je Šuker. Navedimo još i kako je Šuker, braneći mjere rebalansa i zaduživanja kojima se sam nerijetko rukovodi, u jučerašnjem razgovoru za Dnevnik Nove TV, kao jedan od razloga zašto stojimo tako loše i zašto građani zadnja dva desetljeća žive sa kreditima, konstatirao slijedeće: "Vi ste iz zemlje u kojoj je bilo nemoguće dobiti kredit, došli do toga da se početkom 2000. godine otvorio svijet da može svatko dobiti kreditnu karticu i u takvim uvjetima imate nekontrolirano trošenje", rekao je.

Vezane vijesti

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Zvao Karamarka i Bandića zbog Horvatinčića

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je nastavljeno suđenje zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću zbog izazivanja teške pomorske nesreće 16.… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 27.08.10. 10:26

"Ističući kako se 'politikantskim pričama stvara antipoduzetnička klima', Šuker je kazao kako se iz Hrvatske tjeraju investitori, referirajući se pritom na recentna događanja u Varšavskoj"
- ministar šuker laže (kao i obično),
- strani (pošteni) investitori ne dolaze u RH radi mafijaškog načina na koji "vlada, horvatinčićeva partija (HDZ), HDZ-ov Trojanski konj u Zagrebu bandi(ti)ć, matulovička i ostala bratija" sudjeluju (pogoduju) lupežima poput tomeka horvatinčića i s njim dijele opljačkano!
- kad nebi bilo tog mafijaškog načina "poslovanja" u RH pravi strani investitori bi i te kak dolazili u RH!
- posobno znam za velikog stranog investitora koji je pokušao na pošten način doći u RH, ali je odustao kad je shvatio kak se u RH može raditi samo uz pomoć hrvatske (gore navedene) mafije!

Bože pomozi!!!


registracija
30/6/10

petrus7, 27.08.10. 10:38

Ma jebem im mamu. Oni nisu prihvatili pomoć MMF za krizu koju su prihvatile sve zemlje i koje su izašle iz krize zbog toga, jer oni nisu mogli krasti sebi jer bi MMF držao sve pod kontrolom. To sve govori o BANDI LOPOVSKOJ NESPOSOBNOJ.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika