27.08.2010. / 11:47

Autor: Nacionalova redakcija

Novi album Iron Maidena dominira svjetskim Top listama

30 godina nakon debi albuma i preko 80 milijuna prodanih primjeraka, Iron Maiden su kreativno vitalniji, dinamičniji i relevantniji nego ikad

Cover novog albumaCover novog albumaIron Maiden, zavladali su svjetskim top listama sa svojim 15-im po redu albumom, ''The Final Frontier'', a među 21 zemljom u kojima im je uspjelo stići na sami vrh je i Hrvatska, na čijoj su 'inozemnoj' listi Maideni zasjeli direktno na prvo mjesto. Za ovaj uspjeh u Dallas Records stigla je i zahvala članova grupe i njihovog managementa Dallasovom timu i svim vjernim fanovima.

Iron Maiden su zaista zaslužili svoj status jednog od najdugovječnijih i najutjecajnijih rock bendova na svijetu. Na prvom mjestu UK top liste debitirali su 1982. sa albumom ''The Number Of The Beast'', a četvrti puta to su uspjeli upravo sa najnovijim, ''The Final Frontier''. Novi album snimali su u Compass Point studiju na Bahamima, a fanovima su omogućili besplatan download pjesme ''El Dorado'' na samom početku sjevernoameričke turneje.

Singl ''The Final Frontier'' doživio je i svoje video izdanje u produkciji nagrađivane Darkside Animation Films kompanije poznate po radu na filmovima ''Lost in Space'', ''Gladiator'', ''Black Hawk Down''... Uz album, kreirane su i izdane dvije nove kompujorske igrice. 30 godina nakon debi albuma i preko 80 milijuna prodanih primjeraka, Iron Maiden su kreativno vitalniji, dinamičniji i relevantniji nego ikad, dosežu nove vrhunce i privlače nove obožavatelje. Nedavno su završili sjevernoameričku turneju na kojoj su, u 25 gradova, svirali pred preko 350 000 fanova, dok su u Europi pohodili sve važnije festivale. Na turneju ponovo kreću već 2011.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika