27.08.2010. / 15:45

Autor: Nacionalova redakcija

Microsoftova zajednica u Hrvatskoj organizira KulenDayz 2010 konferenciju

Konferencija je namijenjena svim informatičkim profesionalcima koji će osim druženja imati priliku diskutirati o naprednim temama iz područja programiranja, upravljanja projektima i sistemske infrastrukutre.

Za razliku od uobičajenih konferencija, na ovoj nema računalaZa razliku od uobičajenih konferencija, na ovoj nema računalaMicrosoftova zajednica razvojnih inženjera MsCommunity Osijek i Hrvatska udruga programera u suradnji s Microsoftom Hrvatska, te uz podršku INETA i Microsoft Informacijskog centra u Varaždin, organizira od 3. do 5. rujna 2010. treću po redu Konferenciju KulenDayz 2010. Konferencija će se održati u hotelu Patria u Belom Manastiru gdje će 35 predavača i IT stručnjaka iz SAD-a, Belgije, Rumunjske, Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske održati svoja izlaganja o aktualnim temama iz područja IT-a.

KulenDayz je posve nekomercijalna konferencija kojoj je prije svega cilj biti „drugačijom" te zato osim uobičajenih klasičnih predavanja nudi i neformalna „Chalk & Talk", pod sjenicama u etno selu. Točnije, to znači bez PowerPointa, laptopa i laserskih pokazivača već uz ploču i kredu. Teme koje će ovogodišnja konferencija pokriti pretežno su tehnički orijentirana, s naglaskom na nove proizvode i tehnologije, pa tako možemo očekivati izlaganja na teme kao što su Advanced Development, Databases i System Infrastructure te Project Management/Architecture. Microsoft Informacijski Centar iz Vatraždina opremit će posebnu dvoranu hands-on-labovima gdje će svi sudionici moći testirati najnovije Microsoft tehnologije.

"Microsoft je svoj razvoj i rast uvijek temeljio na razvoju zajednice svojih partnera i pojedinaca. Partnerski model u Hrvatskoj danas se gradi na preko 1.000 parter tvrtki te preko 22.000 ljudi koji direktno ili indirektno rade sa Microsoft proizvodima kreirajući rješenja koja mijenjaju naš svijet. Prijenos znanja i razmjena iskustava uvijek su bili bitan dio tog partnerskog modela. Danas već tradicionalni KulenDayzi u Belom Manastiru uistinu su jedinstveni događaj na kojem Microsoft zajednica na zanimljiv i originalan način razmjenjuje ideje i znanja, gdje vrhunski stručnjaci s međunarodnim iskustvom provode vrijeme zajedno, te uz lokalni i originalni pristup rade drugačiju konferenciju od onih na koje smo navikli. Microsoft je od samih početaka partner konferencije i vidi veliku vrijednost u istoj" - izjavio je Ratko Mutavdžić, tehnološki direktor i voditelj grupe za rad s javnim sektorom u Microsoftu Hrvatska.

Osim službenog dijela predavanja i neformalnih druženja, sudionici imaju organiziran poludnevni izlet u Parku prirode Kopački rit gdje će se moći sudjelovati u organiziranim

druženjima uz gastronomske specijalitete Slavonije i Baranje, vožnju kanuom, biciklizma, planinarenje, promatranja ptica te brojne druge aktivnosti. Chill-out zona za opuštanje, dva Xbox360 te organizacija Guitar Hero Band natjecanja bit će smještena u hotelu gdje također možete iskoristiti priliku za uživanje u nekom od Wellness paketa. Predavači osim u svemu navedenom, moći sudjelovati i u „Speaker Idol" natjecanju prezentacijama od pet minuta.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika