27.08.2010. / 17:20

Autor: Nacionalova redakcija

Microsoft izdvaja rekordan iznos za reklamiranje jedne računalne igre

Kolika će točno biti kompletna cifra marketinškog budžeta Reacha nije precizirano no navodno se radi o više desetaka milijuna dolara

Halo: Reach je blizu! Koliko blizu? Jako blizu! Izlazi za svega nešto više od dva tjedna a Microsoft internetom već ganja pirate koji pokušavaju distribuirati raznorazne ilegalne kopije igre. U međuvremenu je čak provaljeno u njihovu tvornicu u Puerto Ricu te ukradeno stotinjak primjeraka igre koji su se navodno već iduće jutro našli u ponudi na lokalnoj tržnici (tri paradajza, pet tikvica i jedan Halo: Reach molim).

Među vlasnicima Xbox 360 konzole i fanovima Halo serijala koji se broje u desecima milijuna iščekivanje je doseglo užarene razmjere. Microsoft svakodnevno raspiruje vatru izdavanjem novih, fantastično režiranih i produciranih, atmosferičnih live action TV spotova. Najnoviji od njih je Deliver Hope koji možete pogledati ovdje.

Inače u Microsoftovom marketinškom odjelu potvrdili su kako će na oglašavanje Halo: Reacha biti potrošena rekordna svota novca. Bit će nadmašen dosadašnji rekord koji je držao Halo 3. Samo za jedan mjesec oglašavanje te igre u Americi Microsoft je prije tri godine potrošio nešto više od 6 milijuna američkih dolara. Kolika će točno biti kompletna cifra marketinškog budžeta Reacha nije precizirano no navodno se radi o više desetaka milijuna dolara!

No nećemo vas previše zamarati tim podacima, vraćamo se igranju Halo: Reacha čiju veliku recenziju možete pronaći već u idućem broju GamePlaya koji izlazi u rujnu!

www.gameplay.hr

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika