27.08.2010. / 21:33

Autor: Ana Smrečki

Frane Lučić uoči treće obljetnice poručuje: Ne vjerujem u teoriju eruptivnog požara

Danas ni sam ne zna odgovoriti na pitanje kako je niska trava usmrtila 12 ljudi, no u jedno je siguran. U teoriju eruptivnog požara ne vjeruje

Frane Lučić ne vjeruje u teoriju eruptivnog požara na KornatimaFrane Lučić ne vjeruje u teoriju eruptivnog požara na KornatimaBliži se još jedna obljetnica kornatske tragedije. Najveća tragedija koja je zatresla Hrvatsku nakon rata dogovorila se 30. kolovoza 2007. godine. Prije tri godine na otoku Kornatu izbio je požar u kojem je ukupno poginulo 12 vatrogasaca. Do danas još nitko nije odgovarao. Jedini preživjeli Frane Lučić prekinuo je višegodišnju medijsku šutnju i stao je pred kamere HRT-a.

Ono što je prije tri godine prošao na Kornatu naziva paklom, pa je logično da se ne želi prisjećati detalja. O svemu što je vidio i doživio planira progovoriti na suđenju vatrogasnom zapovjedniku u vrijeme kornatske tragedije Draženu Slavici. Danas ni sam ne zna odgovoriti na pitanje kako je niska trava usmrtila 12 ljudi, no u jedno je siguran. U teoriju eruptivnog požara ne vjeruje.

Hrabri Frane, dan nakon obljetnice u kojoj je i sam bio na rubu života slavi rođendan. Prije nekoliko mjeseci diplomirao elektrotehniku na splitskom FESB-u. Iako su mu neke tvrtke nudile posao, on se odlučio još učiti. Na Kornatima nije bio od nemilog događaja. Iako bi se htio pokloniti svojim prijateljima, to još ne može učiniti, piše Slobodna Dalmacija.

Država ga je u potpunosti zanemarila, što ga posebno pogađa, na obljetnicu tragedije ga nitko ne zove, a ne pitaju ga ni za zdravlje, a kamoli treba li mu što. Uoči svog rođendana ima samo jednu želju, da mu se vrati vatrogasna oprema s Kornata. Do sada su mu vratili samo novčanik, ali ne i kombinezon, čizme, kacigu, protupožarnu jaketu, majicu i mobitel.

Vezane vijesti

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Kornati - Vrdoljakov "Vir“

Iako novi zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata tek treba biti usvojen, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Ivana Vrdoljaka… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 27.08.10. 22:37

Što je s namjerno izbačenim NATO bombama na Kornatu za koje se ne bi ni znalo,da nije bilo požara? koje tajne još čuva HDZ pred svoj sabor?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika