29.08.2010. / 20:49

Autor: Ana Smrečki

Idila na relaciji Pantovčak-Banski dvori: Josipović ide kod Obame, Kosor u UN

Josipović je zadovoljan ovakvim raspletom događaja, a kako i ne bi kada se oko rujanskog puta u New York redovito 'dimilo' između Pantovčaka i Banskih dvora, kada su im na čelu bili Mesič, odnosno Sanader

Premijerka Kosor i predsjednik Josipović Premijerka Kosor i predsjednik Josipović Bliži se zasjedanje Glavne skupštine UN-a u New Yorku. Ove godine red je na premijerki Kosor da govori u ime Hrvatske na sjednici UN-a, no početak zasjedanja odradit će predsjednik Josipović koji dolazi na red tek iduće godine, piše Večernji list. Premijerka Kosor ne može doći u zakazanom roku, a i već je obavila ono što predsjednika tek čeka. Naime, Josipović će se susresti s američkim predsjednikom Obamom na tradicionalnoj svečanoj večeri na koju su pozvane predstavnici svih zemalja sudionica Glavne skupštine.

Fotografije i autogram

Josipović je zadovoljan ovakvim raspletom događaja, a kako i ne bi kada se oko rujanskog puta u New York redovito 'dimilo' između Pantovčaka i Banskih dvora, kada su im na čelu bili Mesič, odnosno Sanader. Što se pak tiče susreta Josipović-Obama, naš predsjednik ne očekuje priliku za ozbiljne razgovore. Takvi se susreti uglavnom svedu na fotografiranje, ali i lobiranje prilikom bilateralnih susreta. Osim Amerike, Josipovića u na jesen očekuje gust raspored.

Vatikan i Moskva

U listopadu je u planu posjet Vatikanu, a tijekom susreta s papom Benediktom 16. će se vjerojatno razgovarati o stanju u regiji i završetku hrvatskih pregovora s EU. Pretpostavlja se da Josipovićev agnosticizam kao i zategnuti odnosi na relaciji Pantovčak-Kaptol neće biti tema razgovora. Osim Vatikana, Josipović će i u Moskvu, a njegov bi posjet Rusiji trebao imati jaku gospodarsku notu.

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
12/12/09

maryspirk, 30.08.10. 00:11

Nacional, gdje su vam lektori IDE K OBAMI a ne IDE kod OBAME (srpski)


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 30.08.10. 09:34

Aj...Bi....e...HiBi......,lol


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika