30.08.2010. / 21:27

Autor: Ana Smrečki

Odvjetnik Luka Mišetić: Obrana ne bježi od istine, tražimo da se ona utvrdi

U haaškoj sudnici očekuje se rasplet cijelog slučaja u naredna četiri dana. Presuda bi se trebala donijeti najkasnije do kraja godine. Prema dosadašnjoj praksi, sucima je trebalo najmanje dva, a najviše deset mjeseci za donošenje presude

Gotovinin odvjetnik Luka MišetićGotovinin odvjetnik Luka MišetićU Haagu je u ponedjeljak započelo završno obraćanje tužiteljstva i obrane u slučaju Gotovina, Čermak i Markač. Suđenje se nastavlja i u utorak, kada završne riječi iznosi odvjetnik Luka Mišetić. Sudsko vijeće u ponedjeljak mu je dopustilo da krene s obranom, ali je zato dobio tek nekoliko minuta, javlja HRT.

Gotovinin odvjetnik ocjenjuje da tužiteljstvo podupire teoriju nevidljivog etničkog čišćenja, uzrokovanog granatiranjem civila. Poručuje da su tužitelji bili nekorektni, odnosno da su iznosili argumente koji nisu dokazani u postupku.

Uživo iz Haaga

«Nitko od izbjeglica ni tijela okupatorske vlasti poslije Oluje nije govorio o bijegu izazvanom teškim granatiranjem koje je temelj optužnice. Pokušali smo uvjeriti sud da obrana ne bježi od istine i da tražimo da se ona utvrdi», poručio je Mišetić .

U haaškoj sudnici očekuje se rasplet cijelog slučaja u naredna četiri dana. Presuda bi se trebala donijeti najkasnije do kraja godine. Prema dosadašnjoj praksi, sucima je trebalo najmanje dva, a najviše deset mjeseci za donošenje presude. Sjednice se uživo prenose iz Haaga, na Drugom programu i to od 9 sati.

Vezane vijesti

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Radoviću dvije godine zatvora zbog ucjene Čermaka

Pisca i aktivista Sašu Radovića (72) zagrebački Općinski kazneni sud danas je nepravomoćno osudio na dvije godine zatvora zbog ucjene generala Ivana… Više

Komentari

registracija
8/7/09

bankar, 30.08.10. 22:41

na koji način? argumentima poput: "Tužiteljstvo je đavolji odvjetnik"? jel to možda, za to vas plaćamo? fuj


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika