31.08.2010. / 15:04

Autor: Hina

Buterin: SDP nikad konkretno ne predlaže gdje smanjiti rashode

Poručila je SDP-u da će proći "još dugo razdoblje dok im glasači na izborima ne daju mogućnost da upravljaju državnim proračunom"

Vesna ButerinVesna ButerinSaborska zastupnica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Vesna Buterin rekla je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci, osvrnuvši se na izjave SDP-ovih saborskih zastupnika o nedostacima rebalansa proračuna, da SDP samo ističe nužnost smanjenja proračunskih rashoda, a nikad konkretno ne predlaže kako bi se ti rashodi trebali smanjiti.

U SDP-u nemaju hrabrosti pokazati gdje treba 'rezati' u rashodima državnog proračuna, rekla je. Posebni zaključak o zamrzavanju rashoda na sadašnjoj razini u iduće dvije godine donesen u Saboru pokazuje odlučnost i hrabrost jer se rashodi neće povećati tijekom iduće - izborne godine, rekla je Buterin. Ustvrdila je da je rebalans proračuna dokaz brige vladajućih o socijalno najugroženijima i zaštiti standarda stanovništva jer se neće smanjivati plaće i mirovine.

Nepovoljna kretanja ekonomskih pokazatelja utjecala su na nemogućnost povećanja prihodovne strane proračuna, istaknula je, dodajući da je vlada mjerama smanjenja javnih rashoda postigla njihovo smanjenje za 6,1 milijardu kuna u 2009. i 2010. godini. Da nisu uvedene te mjere, rashodovna strana proračuna bi bila sada za 3,4 milijarde kuna veća, koliko je bilo smanjenje rashoda u ovoj godini, a proračunski deficit bi iznosio 17,5 milijarda kuna, istaknula je.

Poručila je SDP-u da će proći "još dugo razdoblje dok im glasači na izborima ne daju mogućnost da upravljaju državnim proračunom".

Saborski zastupnik HDZ-a Anton Mance istaknuo je važnost nastavka dodjele potpora poljoprivredi i drvnoj industriji, pri čemu je dodao kako SDP u razdoblju obnašanja vlasti u zemlji nije davao potpore ni jednoj ni drugoj grani.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
15/11/06

rimaz, 31.08.10. 15:22

Nisu mi jasni ovi iz HDZ-a. Koja budala bi im ponudila rješenje.Ukoliko žele saznati da li SDP ima rješenje izlaska iz krize, moraju raspisati izbore.


registracija
14/8/10

rubix, 31.08.10. 17:09

U vrijeme kad su hdz-ovci pljačkali državu, dizali kredite i kupovali glasače raznim subvencijama i poticajima, onda ih nije zanimalo mišljenje oporbe. Sada kad novaca više nema, sada bi oni dijelili odgovornost s oporbom. E, hdz-ovci, sad se iz dreka izvlačite sami...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika