31.08.2010. / 21:20

Autor: Ana Smrečki

Mesić poručuje: Teško mi je procijeniti je li Sanader otišao zbog afere Hypo

Hoće li se bivši premijer ikada vratiti u politiku, Mesić nije znao odgovoriti. Teško mu je procijeniti i je li Sanader s hrvatske političke scene nestao zbog aktualne afere Hypo

Bivši predsjednik Mesić po povratku iz Kirgistana ugostio je novinare na kavi

Photo:
Jurica Galoic/PIXSELLBivši predsjednik Mesić po povratku iz Kirgistana ugostio je novinare na kavi Photo: Jurica Galoic/PIXSELLBivši predsjednik Mesić započinje svoju novu karijeru i to kao mirovni savjetnik UN-a. Mnogi su predviđali da će se vratiti na domaću političku scenu na nadolazećim parlamentarnim izborima, no Mesić je izabrao daleki Kirgistan. Tamo je proveo tjedan dana, a po povratku u Hrvatsku, nije mogao izbjeći aktualna pitanja u zemlji, javlja HRT.

Mesić je pritom demantirao medijske navode da se sastao s HDSSB-ovcima, koji su glavni akteri u aferi podmićivanja Ustavnog suda kako bi se oslobodio njihov vođa Branimir Glavaš. Priznaje tek da se sastao s prvim čovjekom HDSSB-a Krešimirom Bubalom, no ne sjeća e o čemu su razgovarali.

Rješavanje međuetničke napetosti

«Valjda vam je jasno da sam ja bio u stalnom sukobu s Branimirom Glavašom i vjerojatno bi ja bio zadnji čovjek kome bi se on povjeravao», poručio je bivši predsjednik nakon povratka iz Kirgistana gdje je sudjelovao u prvoj mirovnoj misiji u kojoj mora pomoći u rješavanju međuetničkih napetosti.

A nema napetosti ni na relaciji Mesić-Sanader. Hoće li se bivši premijer ikada vratiti u politiku, Mesić nije znao odgovoriti. Teško mu je procijeniti i je li Sanader s hrvatske političke scene nestao zbog aktualne afere Hypo. Bivši predsjednik nije govorio o rebalansu, ali se požalio da mu je Vlada srezala troškove za pola milijuna kuna. Poručuje 'Još sam dobro i prošao'!

Vezane vijesti

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Ban Ki-moon stiže u srpnju u posjet Zapadnom Balkanu

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Ban Ki-moon trebao bi u drugoj polovici srpnja doći u posjet Zapadnom Balkanu, prenose u četvrtak beogradski… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 31.08.10. 21:45

Ne,nije,otišao se nakvarcati svježeg holivudskog sunca da uvježba budalašenje do svog kraja.


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 01.09.10. 00:04

Demagog 100%.Komunjara se nikad ne mijenja


registracija
27/7/09

columbo, 01.09.10. 09:21

Darko, ti si htio to ili ne, bogami pocastio komunjare ...Ne mijenjati se, u zivotu neporemecenih vrijednosti ima nekog vrazijeg znacenja. Zar ne Darko? Jer mijenjati se lako je - i s kaputom i s obrazom, ali ostati isti, pogotovo u prevarenoj i pokradenoj zemlji, e to vec nesto znaci! Ima (meni) jedan zgodan detalj u onoj znanoj istocnjackoj prici, kada stari komunist, oronuo, napusten, niciji izjavljuje: "Neka bude sto mora, a moja je krivica sto se ne mijenjam; ako je krivica...!?"
Bude mi tako Darko zao sto nisam bio komunjara, a jos s karakterom, pa da me jos kude sto se cedno prosvecen ne upustih u isto kolo s ovima sto su, rekli bi u mojem starom kraju, ni ribe ni kanjci...
Eto, ja toliko, a ti se pokusaj snaci. Samo, pri tome ne misli na Mesica, jer on se mijenja kako vjetar zapuse. Tako je kazu bio sve, u toj avanturi sto neki jos i zivotom zovu.


registracija
8/8/09

tovar62, 01.09.10. 10:15

Dodirnu se Sanader druga Tita,a ovakvi kao Mesic su ga i sredili,nisu mogli trpjeti da vlada cisti Hrvat,bez crvene knjizice,a udbasi su izveli sve pljacke,,,,,samo glupi narod to ne vidi...


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 01.09.10. 17:31

Gospodin Stipe Mesic je s ponosom isticao, (barem kako su hrvatski mediji svojevremeno prenosili), a ako ne grijesim i nekakvu knjigu je napisao pod naslovom: 'Kako smo rusili Jugoslaviju" , a sada nastavlja svoju 'karijeru' kao MIROTVORNI SAVJETNIK pri UN-u ! Kako moze jedna toliko bolesno ambiciozna osoba sa ovakvom destruktivnom prosloscu biti nekakvim mirovnim savjetnikom za meduetnicka pitanja? Pa on je zadnjih 20-ak godina samo razarao i razdvajao ljude razlicitih etnickih pripadnosti !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika