01.09.2010. / 11:37

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Vještak potvrdio: 'Pukanića su mogli likvidirati snajperom i po noćnim uvjetima'

Na pitanje sutkinje Ivane Kršul vidi li tu osobu u sudnici svjedok je kazao da bi to mogao biti optuženik u bijeloj majici, nakon čega je u zapisnik uneseno da je Bitunjac prepoznao petooptuženog Bojana Gudurića

Bojan GudurićBojan GudurićSuđenje optuženima za ubojstvo novinara Ive Pukanića danas je, nakon ljetne stanke, nastavljeno dodatnim ispitivanjem balističkog vještaka te svjedočenjem muškarca koji je iznajmio stan u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici koji su, po tvrdnjama USKOK-a, optuženici koristili u pripremi atentata. Svjedok Ivan Bitunjac kazao je da je krajem ljeta ili početkom jeseni 2008. stan za 600 eura mjesečno iznajmio osobi koja se predstavila kao Franc Kajzer, a na to je ime imao i putovnicu s odgovarajućom fotografijom.

Na pitanje sutkinje Ivane Kršul vidi li tu osobu u sudnici svjedok je kazao da bi to mogao biti optuženik u bijeloj majici, nakon čega je u zapisnik uneseno da je Bitunjac prepoznao petooptuženog Bojana Gudurića. Svjedok je u sudnici prepoznao i optuženog Amira Mafalanija, kao osobu koja je jednom s Gudurićem došla u razgledavanje stana u neposrednoj blizini Županijskog suda, ali i redakcije tjednika Nacional u čijem je dvorištu podmetnutom eksplozijom ubijen Pukanić i njegov suradnik Niko Franjić.

Balističar Mirko Zebić ostao je pri svom vještačkom nalazu u kojem spominje pušku sa "snajperom" kojom je, po optužnici, Gudurić trebao pucati na Pukanića u slučaju da zataji eksplozivna naprava postavljena pored njegova automobila. Vještak je odbacio tvrdnje obrane da se tim snajperom nije moglo gađati noću, rekavši da se njime moglo služiti i u "noćnim uvjetima, uz rasvjetu u području cilja". Suđenje se nastavlja 8. rujna kada će se obrani i optužbi uručiti novo telekomunikacijsko vještačenje telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva. Na tom bi se ročištu trebao odrediti i datum ispitivanja telekomunikacijskog vještaka.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

registracija
12/5/10

kajsija56, 01.09.10. 17:36

Da, to bi mogao biti optuženik u bijeloj majici - onda uđe u zapisnik da je optuženik prepoznat (ne znam da li sa 76,7 % vjerojatnosti ili više). Zašto se ne napravi rekonstrukcija pa da se vidi da li se sa puščetinom može doći na to potkrovlje, da li je nađeno kakvih tragova tamo, da li se s njom u ruci može neprimjetno izaći na ulicu i dalje ju nositi sa sobom ne znam gdje dok nije došla do kuće onog Anića. Ovi bi mogli biti osuđeni na temelju ovakvih dokaza (tvrdim sa 99,99 % sigurnosti)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika