01.09.2010. / 13:12

Autor: Nacionalova redakcija

Geofoto dobio novi posao u Makedoniji

Osim uobičajenih funkcionalnosti za pregled svih relevantnih prostornih podataka Republike Makedonije portal će registriranim korisnicima omogućiti napredne analize te ažuriranja podataka

Geofotov KatastarGeofotov KatastarZagrebačka tvrtka Geofoto, vodeća europska tvrtka u domeni geodezije i geoinformatike, je u konkurenciji 15 tvrtki dobila nadmetanje za ugovor „Vektorizacija arhive katastarskih planova i izradu digitalnih katastarskih karata za 79 katastarskih općina" za makedonsku Agenciju za katastar nekretnina.

Riječ je o projektu u trajanju od 4 mjeseca tijekom kojeg će bit će uspostavljeni podatkovni servisi, jednostavne 2D i napredne 3D vizualizacije, pretraživanja i mogućnosti unosa korisničkih podataka i dokumenata. Tako će kroz projekt biti izrađeni 3D modeli za 20 makedonskih gradova, a dio ovih podataka bit će dostupan građanima na pripadajućem web portalu koji će također biti izrađen tijekom projekta.

Portal će biti temeljen na najmodernijim tehnologijama na kojima stručnjaci Geofota i inače temelje svoje projekte. Osim uobičajenih funkcionalnosti za pregled svih relevantnih prostornih podataka Republike Makedonije portal će registriranim korisnicima omogućiti napredne analize te ažuriranja podataka.

Vezane vijesti

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Optužnica za terorizam protiv petorice muškaraca

Makedonska policija podigla je optužnice za terorizam protiv petorice muškaraca optuženih za pripadnost "radikalnoj muslimanskoj skupini" i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika