01.09.2010. / 13:34

Autor: Hina

HUS traži hitan sastanak s premijerkom Kosor o brodogradnji

Predstavnici sindikata koji djeluju u brodogradnji traže što hitniji sastanak s premijerkom od koje očekuju iznošenje jasnog i nedvosmislenog stajališta Vlade o budućnosti hrvatskih brodogradilišta

Sindikati traže hitan sastanak s premijerkom KosorSindikati traže hitan sastanak s premijerkom KosorHrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas hitan sastanak s premijerkom Jadrankom Kosor zbog trenutnog stanja u hrvatskoj brodogradnji.

Aktualni trenutak hrvatske brodogradnje zbog pomanjkanja potpunih i vjerodostojnih informacija u krugovima radnika i njihovih predstavnika rezultira sumnjama, strahovima i prijeporima koji nikome nisu u interesu, ističe HUS u zahtjevu upućenom predsjednici Vlade.

U uvjetima neizvjesnog ishoda privatizacije škverova, pri čemu za Uljanik i Kraljevicu nije pristigla nijedna ponuda, razina nesigurnosti prisutna među radnicima prijeti neželjenim socijalnim problemima unutar lokalnih zajednica čiji ekonomski život uvelike ovisi o opstojnosti brodograđevne djelatnosti, napominje HUS.

Sindikat za takvo stanje optužuje "nedostatak transparentnih planova poslovanja i restrukturiranja brodogradilišta", kao i "nejasne i ponekad proturječne izjave nižerangiranih Vladinih dužnosnika".

Zbog toga predstavnici sindikata koji djeluju u brodogradnji traže što hitniji sastanak s premijerkom od koje očekuju iznošenje jasnog i nedvosmislenog stajališta Vlade o budućnosti hrvatskih brodogradilišta.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 01.09.10. 13:55

kaj ti brodari su glupi ili se prave glupi privatizacija ili ključ u bravu i gotovo nenma više


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika