01.09.2010. / 15:16

Autor: Hina

Ruski ministar financija apelirao: Tko puši i pije votku pomaže državi

"Ako popušiš jednu kutiju cigareta na dan, uplatio si sredstva u fond iz kojeg se rješavaju pitanja kao što su demografska politika, razvoj socijalnih službi, poticanje nataliteta", objasnio je ministar

Aleksej KudrinAleksej KudrinTko pije votku i puši cigarete, taj pomaže rješavanju socijalnih problema u državi, ocijenio je u srijedu ministar financija Aleksej Kudrin govoreći o proizvodima na koje se primjenjuje viša porezna stopa.

"Ljudi trebaju shvatiti: tko pije votku i puši, taj pomaže državi. Ako popušiš jednu kutiju cigareta na dan, uplatio si sredstva u fond iz kojeg se rješavaju pitanja kao što su demografska politika, razvoj socijalnih službi, poticanje nataliteta", objasnio je ministar.

Izjava iznenađuje s obzirom na to da od votke i alkohola svake godine umre pola milijuna ljudi. A prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, očekivani životni vijek muškaraca u Rusiji je 60 godina, manje nego u siromašnim državama poput Bangladeša ili Hondurasa.

U borbi protiv alkoholizma gradske vlasti Moskve uvele su od srijede zabranu prodaje žestokih alkoholnih pića navečer od 22 sata do 10 sati ujutro.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika