01.09.2010. / 21:01

Autor: Ana Smrečki

To je moguće samo kod nas: U bjelovarskoj bolnici zaratili kirurzi i ravnatelj

U cijeloj priči najviše trpe pacijenti. Otkazane su brojne operacije, od kojih je jedna rak dojke. Ravnatelj Diklić nema komentara, a župan Miroslav Čačija obećao je da će zaposliti deset kirurga

Damir Spehar/PIXSELLDamir Spehar/PIXSELLKako su i obećali, bjelovarski kirurzi čekali su početak rujna i raspisivanje natječaja za novog kirurga. Natječaj je raspisan, no oni su u međuvremenu zaprijetili otkazima ako se ne smjeni vršitelj dužnosti ravnatelja Davorin Dikić. U međuvremenu njih deset šalje pismo da od otkaza odustaju, ali njih šestero ipak ostaje bez posla. Ostali su navodno povukli otkaze, budući da im se zaprijetilo da će morati vratiti novac koji je utrošen na njihovu specijalizaciju, piše Večernji list.

Sve je kulminiralo jutros, kada su kirurzi došli na svoje radno mjesto u Opću bolnicu Bjelovar. Točnije, pokušali su ući u bolnicu, ali ih je na ulazu dočekao zaštitar. Nakon što ih dopratio do liječničke sobe, zamolio ih je da napuste bolnicu, ali oni to nisu učini, nego su ostali tamo do kraja radnog vremena. Novinarima ulaz u bolnicu nije bio dopušten, pa su kirurzi komunicirali s medijima preko prozora.

U cijeloj priči najviše trpe pacijenti. Otkazane su brojne operacije, od kojih je jedna rak dojke. Ravnatelj Diklić nema komentara, a župan Miroslav Čačija obećao je da će zaposliti deset kirurga za što je već ranije raspisan natječaj. Pritom treba reći da u Hrvatskoj fali gotovo 300 kirurga. Čeka se reakcija i resornog ministarstva. U međuvremenu se oglasio ministar Bajs, rodom iz Bjelovara.

Priznaje da odnosi ravnatelja i kirurga već dugo nisu idilični, a smatra da je ministarstvo Darka Milinovića odavno trebalo reagirati. Na prvom mjestu bi ipak trebali biti pacijenti, koji su u ovom slučaju nedvojbeno zakinuti. Iako mjerodavni tvrde da se manjak kirurga ne osjeća, istina je vjerojatno nešto drukčija.

Vezane vijesti

Timošenko prebačena u bolnicu

Timošenko prebačena u bolnicu

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko prebačena je u srijedu ujutro iz zatvora u Harkivu u bolnicu tog grada na istoku Ukrajine na liječenje… Više

Komentari

registracija
30/11/09

Dugoprugas, 01.09.10. 21:46

Kakva drzava takvi narod,nazalost zatrovan kriminalnom privatizacijom 90-tih godina.Ovo su samo posljedice toga.


registracija
1/1/70

, 01.09.10. 22:21

Sramota: Petorica kirurga dobila otkaz zbog protivljenja šefu...ljudi moji,kad mogu po doktorima jasiti...sta tek obicne ljude ocekuje?Bravo za JACU,za onog pinaduru iz seljacke stranke...bruka !


registracija
29/11/09

Ivis, 01.09.10. 23:41

Cudno? Gdje je nas kauboj? On ce to brzo zriktati!


registracija
15/8/09

vergilia, 02.09.10. 07:08

Ministar TURIZMA kaže da je ministar zdravstva trebao reagirati. Ma fuj!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika