02.09.2010. / 16:30

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Bjelovar: Supružnici Višnja i Zdravko Pevec ostaju u pritvoru

U višemjesečnoj istrazi ispitano je 12 svjedoka. Neslužbeno, bračni par Pevec sumnjiči se da je iz svojih dviju tvrtaka (Pevec Bjelovar i Pevec transporti) protuzakonito izvukao 20-ak milijuna kuna

Višnja Pevec prilikom uhićenja; Autor:
Damir Špehar/PIXSELLVišnja Pevec prilikom uhićenja; Autor: Damir Špehar/PIXSELLIzvanraspravno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru odlučilo je da Višnja i Zdravko Pevec ostaju i dalje u pritvoru, izvijestila je danas glasnogovornica Županijskog suda u Bjelovaru istražna sutkinja Dajana Barberić-Valentić.

Vijeće je ocijenilo kako se i nadalje radi o postojanju posebno teških okolnosti djela - pribavljanju protupravne imovinske koristi za sebe i tvrtku "Pevec" d.o.o. u višemilijunskim iznosima, dodala je. Okrivljenici i njihovi branitelji na rješenje o produljenju pritvora imaju pravo na žalbu u roku od dva dana.

Zdravko i Višnja Pevec su u pritvoru od početka lipnja ove godine.

Optužnicom koju je prije nekoliko dana podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, bračni par Pevec tereti se za tri kaznena djela - zloporabu položaja i ovlasti, zloporabe u gospodarskom poslovanju te povredu vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Protiv te optužnice okrivljenici i njihovi branitelji mogu u roku od osam dana podnijeti prigovor.

U višemjesečnoj istrazi ispitano je 12 svjedoka. Neslužbeno, bračni par Pevec sumnjiči se da je iz svojih dviju tvrtaka (Pevec Bjelovar i Pevec transporti) protuzakonito izvukao 20-ak milijuna kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika