02.09.2010. / 19:27

Autor: Nacionalova redakcija

Nova katastrofa na pomolu: U Meksičkom zaljevu eksplodirala naftna platforma

Devet helikoptera poslano je mjesto nesreće. Također, četiri broda obalne straže plove prema platformi koja je u vlasništvu tvrtke Mariner Energy

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Na području Meksičkog zaljeva oko 9,30 sati po lokalnom vremenu došlo je do eksplozije još jedne naftne platforme. Radi se o mjestu koje se nalazi zapadno od lokacije gdje je prije koji mjesec eksplodirala naftna platforma, ostavivši iza sebe najveću ekološku katastrofu u povijesti toga područja. Prilikom današnje nesreće 13 prisutnih radnika odmah je palo u more, no svi su izvučeni iz vode, tvrdi CNN.

"Imale su na sebi zaštitno odijelo koje ih štiti u vodi", rekao je čelnik obalne straže John Edwards za mrežu MSNBC.

Platforma je postavljena oko 130 km južno od Vermilion Bayja, u Louisianei, na jugu Sjedinjenih Država. Devet helikoptera poslano je mjesto nesreće, istaknuo je Edwards koji nije mogao reći ima li ozlijeđenih. Također, četiri broda obalne straže plove prema platformi koja je u vlasništvu tvrtke Mariner Energy.

Požar koji je izbio na platformi još nije ugašen.

"Zasad smo usredotočeni na potragu i spašavanje. Nakon toga ćemo se baviti uzrocima" eksplozije, rekao je John Edwards.

Američki mediji prenose kako uzroci nesreće još nisu poznati. Inače, ova se eksplozija poklopila s početkom nove faze trajnog rješavanja problema Depwater Horizona. Naime, stručnjaci British Petroleuma krenuti će u projekt micanja kupole s izvora platforme koja je uništena prije par mjeseci s ciljem da zamjene neispravni protuerupcijski ventil novim.

Vezane vijesti

Potonula ruska naftna platforma

Potonula ruska naftna platforma

Ruska naftna platforma potonula je na dalekom istoku pokraj otoka Sahalina a od 67 članova posade poginule su dvije osobe, spašeno je 14 a za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika