03.09.2010. / 21:48

Autor: Ana Smrečki, Hina

Bebić: Sabor povlači Zakon o radu iz procedure; Šuker: Ne mogu to još potvrditi

Regirao je i šef SDP-a Zoran Milanović, koji smatra da se HDZ boji građana. Na izjavu premijerke Kosor da se HDZ drži zakona kao pijan plota, Milanović je uzvratio 'vjerojatno da su pijani ili da ne vide dalje od plota'

Predsjednik Sabora Luka BebićPredsjednik Sabora Luka BebićNakon što je u medije procurila vijest da Vlada povlači Zakon o radu iz saborske procedure, na Markovom trgu kontradiktorne reakcije. Iako su Sabor taj zahtjev još nije službeno došao, predsjednik Sabora Luka Bebić poručuje da postoje naznake da će se to dogoditi. S druge strane potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker ne daje konkretne odgovore.

Poručuje da medijske napise o povlačenju Zakona o radu ne može potvrditi. Naglašava da će javnost o svemu biti pravodobno obaviještena kada vlada donese službenu odluku. Taj bi dokument navodno trebao ubrzo stići u Sabor. Istodobno, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks potvrdio je navode da je sporni zakon povučen iz Sabora.

'Vjerojatno da su pijani ili da ne vide dalje od plota'

Poručuje da više nema osnove za raspisivanje referenduma koji se trebao odnositi na izmjene Zakona o radu, a za koji su sindikati danonoćno prikupljali potpise. Nakon provjere, utvrđeno je jedan dio potpisa nevažeći, a Vlada je u međuvremenu prekršila zakon, objavivši imena i prezimena potpisnika zahtjeva za referendumom na internetu. O mogućim nepravilnostima će u ponedjeljak odlučivati resorni saborski odbor.Šef SDP-a Zoran MilanovićŠef SDP-a Zoran Milanović

Nije dugo trebalo čekati ni reakciju oporbe. Šef SDP-a Zoran Milanović poručuje da su vladini potezi krajnje neozbiljni. Smatra da su se vladajući dobro prepali građana kada su se odlučili povući zakon iz procedure. Na izjavu premijerke Kosor da se HDZ drži zakona kao pijan plota, Milanović je uzvratio 'vjerojatno da su pijani ili da ne vide dalje od plota'.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
4/1/09

miroljubiv, 04.09.10. 07:49

Ova naša sramotna vlada je toliko glupa i van svakog doticaja sa životom,samo neka povuku zakon o radu iz procedure i time će si pucati u glavu automatski.odi Bebiću sadi mandarine,jer za drugo nemaš nikakve kvalifikacije.


registracija
3/9/10

vasiona55, 04.09.10. 09:00

Slušam jučer gospodina predsjednika Sabora i osjećam se kao "šaka jada" i sram me je da Tijelu koje donosi najvažnije odluke u državi predsjedava čovjek koji nije u stanju tečno sročiti tri suvisle rečenice. Ali, ne kao posljedica govorne mane, već čovjek naprosto ne zna smisliti te jadne tri rečenice, čovjek nema protok ideja kroz mozak, no, on nas vodi, pljuje po oporbi, vrijeđa ljude, jer, zamislite, on misli da je Bog i da može i smije što hoće i kako hoće. I mi to trpimo, a mi smo ga doveli na vlast. I njega i cijelu tu bulumentu sebičnih, nekulturnih, samodopadnih lopina. Pa tko je tu onda ograničenih mozgovnih sposobnosti?


registracija
9/1/10

vallone, 04.09.10. 09:38

"vasiona55", slažem se sa svime što ste napisali.Sve je više ovakvih komentara na svim portalima.Postavlja se pitanje da li komentare pišu samo oni koji imaju nešto u glavi, svjesni su gdje žive ili je ovo što mi pišemo stvarno reprezentativno mišljenje velike većine građana?Nadam se da je konačno većini došlo "iz dupeta u glavu" jer u protivnom bi se ispostavilo da je u pravu naš popularni ex-premijer Sanader kada je nedavno izjavio:"Psi laju, karavane prolaze!"
A da si ne bismo previše međusobno tepali, treba podsjetiti na jednu suštinsku činjenicu:-kakav narod, takva vlast!


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 04.09.10. 23:04

Ja (da su jedine na svitu) ne bi od njega kupio ni mandarine.Sigurno bi bile pokrarene kao i gazda im.


registracija
8/8/09

tovar62, 05.09.10. 04:29

Bebicu kazes da si ponosan na Antifazizam,a to znaci i na zlocine,pa mogao bi se i ti ispricati Hrvatskom narodu,posto si stovatelj lika i djela druga Tita,sva sreca nije vas jos mnogo ostalo pa ce mlade generacije malo odahnuti...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika