04.09.2010. / 11:18

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Pahor i Tadić podržali suradnju slovenskih, srpskih i hrvatskih željeznica

Slovenski mediji neslužbeno navode da su Pahor i Tadić razgovarali i o drugim aktualnim političkim pitanjima, kao što su stanje u regiji, odnos Srbije prema Europskoj uniji i pitanje Kosova

Boris Tadić; foto: ReutersBoris Tadić; foto: ReutersSlovenski premijer Borut Pahor i srbijanski predsjednik Boris Tadić su u petak navečer podržali ideju o osnivanju zajedničke poslovne tvrtke u kojoj bi poslovno surađivale slovenske, srpske i hrvatske željeznice.

Pahor je nakon neformalnog susreta s Tadićem na privatnoj večeri u kraju Goriška brda na zapadu Slovenije rekao da bi cilj zajedničke tvrtke triju željeznica povećanje konkurentnosti na paneuropskom koridoru deset, osobito u pogledu teretnog prometa.

Pahor i Tadić izrazilo su zadovoljstvo i dogovorom Slovenije i Srbije prema kojemu će njihov bilateralni sporazum o socijalnim pitanjima stupiti na snagu 1. studenoga ove godine, te omogućiti redovnu isplatu mirovina i drugih primanja koje su državljani jedne države stekli u drugoj.

Slovenski mediji neslužbeno navode da su Pahor i Tadić razgovarali i o drugim aktualnim političkim pitanjima, kao što su stanje u regiji, odnos Srbije prema Europskoj uniji i pitanje Kosova.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika