04.09.2010. / 12:10

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Video: Jedan od najgorih potresa u povijesti Novog Zelanda pogodio drugi grad po veličini

"Imali smo sreće što nije bilo mrtvih", izjavio je ministar civilne zaštite John Carter

Foto: ReutersFoto: Reuters

Jedan od najžešćih potresa u povijesti Novog Zelanda, jačine 7 prema Richteru, pogodio je u subotu noću Christchurch, drugi po veličini grad u zemlji, uzrokujući velike štete ali je samo nekolicina ljudi ozlijeđena, među kojima dvoje teže, prema prvim podacima.

Foto: ReutersFoto: ReutersVlasti su nakon potresa proglasile izvanredno stanje. Probuđeni rano ujutro, stanovnici su izašli u panici iz svojih stanova i otkrili ulice zatrpane srušenim pročeljima zgrada, razbijenim staklom i uništenim automobilima, urušenim mostovima i plinovodima prekinutima na nekoliko mjesta.

Foto: ReutersFoto: ReutersPola grada ostalo je bez struje. Dva muškarca od pedesetak godina teško su ozlijeđena, rekla je glasnogovornica bolnice u Christchurchu Michele Hider.

Ostale bolnice brinu se za nekoliko lakše ozlijeđenih osoba. "Imali smo sreće što nije bilo mrtvih", izjavio je ministar civilne zaštite John Carter. Po mišljenju dužnosnika civilne zaštite mali broj žrtava objašnjava se satom kad je došlo do potresa - 04.35.

Materijalna šteta je znatna i mogla bi doseći dvije milijarde novozelandskih dolara (1,12 milijardi eura), ocijenio je Ian Simpson, glavni direktor Povjerenstva za potrese.

Christchurch je s 340.000 stanovnika najveći grad Južnog otoka koji sa Sjevernim otokom čini Novi Zeland i smješten je na istočnoj obali.

Vezane vijesti

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Lady Gaga povrijedila glavu na koncertu na Novom Zelandu

Američka pop zvijezda Lady Gaga povrijedila je glavu kad ju je slučajno udarila metalna šipka na zadnjem koncertu na Novom Zelandu u nedjelju navečer… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika