04.09.2010. / 12:44

Autor: Nacionalova redakcija

Sramotna politika hrvatske oporbe: SDP i HNS i dalje koaliraju s ratnim zločincem

Premda je vidljivo da utjecajni SDP-ovci otvoreno govore protiv aktualnog koaliranja s Glavaševom strankom, ostaje činjenica da se po tom pitanju ništa konkretno do sada nije poduzelo

Zoran Milanović i Radimir ČačićZoran Milanović i Radimir ČačićSDP i HNS i dalje su u političkom ortakluku u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji s HDSSB-om, strankom osuđenog ratnog zločinca Branimira Glavaša, unatoč činjenici da je ta partija pokazala da ne poštuje ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske, jer pomaže tipu koji je bjegunac od zakona te iste države. Ili - što je ključna stvar kod ovog moralnog fijaska - unatoč činjenici što samim time koaliraju s Branimirom Glavašem, čovjekom koji je osuđen jer je bio nalogodavac nadasve monstruoznih ubojstava civila u Osijeku. Kako piše Jutarnji list, premda HDSSB u županijskoj skupštini ima 17 od 51 vijećnika, bez svojih koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a, ta bi stranka izgubila vlast u županiji, jednako kao što bi se to, vrlo vjerojatno, dogodilo i u Gradu Osijeku.

“Bila je to pogrešna, vrlo loša odluka naše županijske organizacije u vrijeme kada je donesena. To je ogromna šteta za ugled SDP-a i krajnje je vrijeme da se razvrgne koalicija s HDSSB-om”, kaže za Jutarnji Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a.

Ipak, premda je vidljivo da utjecajni SDP-ovci otvoreno govore protiv aktualnog koaliranja s Glavaševom strankom, ostaje činjenica da se po tom pitanju ništa konkretno do sada nije poduzelo. Kao jedan od razloga zbog kojeg najveća oporbena stranka i dalje u ovoj županiji koalira s HDSSB-om spominje se predsjednik SDP-ove županijske organizacije Zlatko Maksimović, liječnik, kolega HDSSB-ova župana Vladimira Šišljagića s kojim radi u Kliničkom bolničkom centru Osijek. On je navodno glavna spona između SDP-a i HDSSB-a.

Zagrebački list piše kako u HNS-u ozbiljno preispituju svoje savezništvo sa strankom osuđenog ratnog zločinca. Razlozi su, kako to u Hrvatskoj uobičajeno biva, nadasve pragmatične prirode. U HNS-u su navodno svjesni ‘da im to ruši izborni rejting’.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 04.09.10. 13:06

A sta treba da znaci ovaj natpis?Tko god je glasal za Glavonju...njega treba sikanirati,izbjegavati,optuziti...?Inac sam zadnji na kugli zemaljskoj koji brani Glavasa Glavonju.
Sta ima obicni puk s Glavasem....citajte između redaka pa ce mozda biti razumljivo.


registracija
8/4/08

starakajla, 04.09.10. 18:02

A s kim to HDZ nije sve u koaliciji samo da ostane na vlasti???????????????


registracija
8/8/09

tovar62, 05.09.10. 04:24

Jos ovaj Cacic na slobodi,samo u Hrvata ima,da je i malo moralan trebao se povuci,ispao bi posteniji.....a ovi da nas spase su samo mastarije.....


registracija
30/6/10

petrus7, 05.09.10. 11:45

Tovare62 što ti nadimak pristaje, jedi govna. Ne možeš kritizirati oporbu kad kod sebe imate govana koliko hoćeš, počevši od smradanera, rumenka i bjeloglave srpske kokoši!!! Lesar će vas izjebati kao male majmune na izborima. A ti crkao dabogda kao i svi koji podržavaju KRADEZE!!!


registracija
2/12/09

gromco, 05.09.10. 13:02

samo da im je dotci do vlasti. onda su na konju, pa mogu svaljivati sve unishteno na hadezejovce. komunjare jedni, komunjare drugy...
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika