05.09.2010. / 11:17

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Hrvatski laburisti: Kosor podiže oluju koja će nju i HDZ otpuhati sa scene

Vladin politički kompas potpuno se demagnetizirao i sad se vrti poput ventilatora. Ta bi obezglavljenost moga odnijeti vladu, ali bi mogla i svima nama donijeti opasne glavobolje, upozoravaju laburisti

Dragutin Lesat; Autor:
Damir Spehar/PIXSELLDragutin Lesat; Autor: Damir Spehar/PIXSELLHrvatski laburisti - Stranka rada sa zabrinutošću prati potpuni gubitak orijentacije Vlade koju uspaničeno vodi Jadranka Kosor, a posebice panični strah od najavljenog referenduma i izjašnjavanja građana, priopćeno je danas iz te stranke.

Vladin politički kompas potpuno se demagnetizirao i sad se vrti poput ventilatora. Ta bi obezglavljenost moga odnijeti vladu, ali bi mogla i svima nama donijeti opasne glavobolje, upozoravaju laburisti.

Vlada se najprije svojski potrudila da prikupljene potpise građana, njih osamsto tisuća, proglasi nelegalnima. No, zahtjev za raspisivanjem referenduma upućen je Hrvatskom Saboru i on će odlučiti hoće li se referendum održati. U nadležnom saborskom odboru, kao i u čitavom Saboru, HDZ ima većinu i može odlučiti što hoće, podsjećaju laburisti u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Dragutin Lesar.

Upozoravaju da je eventualna odluka o nemogućnosti i nepotrebnosti održavanja referenduma neustavna, što će, ako bude potrebno, sasvim sigurno potvrditi i Ustavni sud.

Navode da je prikupljen dovoljan broj potpisa na zakonit način i time iskazana volja hrvatskog naroda da se o određenom pitanju izjasni referendumom.

Predloženo referendumsko pitanje uopće se ne odnosi na Izmjene i dopune Zakona o radu, već na određena prava iz radnog odnosa koja, prema prijedlogu organizatora prikupljanja potpisa, ne bi trebalo mijenjati. Povukla Vlada prijedlog Izmjena i dopuna Zakona o radu iz procedure ili ne, to nema nikakve izravne veze s referendumom, njegovim održavanjem i referendumskim pitanjem, smatraju laburisti.

Također ističu da Vlada nikad i nije uputila predmetni zakon u parlamentarnu proceduru pa ga ne može ni povući. Zakon se nije našao na dnevnom redu, što znači da i nije u proceduri. Saboru je dostavljen, a onda je predsjedniku Sabora rečeno da ga ostavi na čekanju. Takav slučaj nije ni predviđen poslovnikom, podsjećaju.

O eventualnom odustajanju od referenduma može odlučiti samo Organizacijski odbor, koji je i pokrenuo postupak prikupljanja potpisa. Kako se ništa nije dogodilo da se takva odluka donese, uvjereni smo da do nje neće ni doći i da će se referendum održati kako je i planirano, naglašavaju laburisti.

Svim nesuvislim i samoubilačkim potezima koje je Vlada povukla posljednjih nekoliko dana samo se zaoštrava politička situacija i nastoje zastrašiti građani. Građane Hrvatske nikad nitko nije uspio zastrašiti pa to neće uspjeti ni Vlada Jadranke Kosor. Može samo podignuti oluju koja će nju i njenu političku stranku otpuhati s političke scene. Možda je za to došlo i pravo vrijeme, drže laburisti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 05.09.10. 12:58

lesaru prst gore. al neka zna da bez naroda na ulici nema boljitka. dobro je rekao odbjegli izdajica... psi laju a karavane prolaze...
bitch.


registracija
1/1/70

, 05.09.10. 12:59

Kao liberal , jos malo polazem nadu u H laburiste,ostale stranke su me kao covjeka razocarale.


registracija
6/10/09

pfefer, 05.09.10. 13:10

lesar palac dole jer psi laju a karavane prolaze šta si tidobroga učinio za ovu državu i međimurje NIŠTA a ni to da te ne poznajemo još bi ti i vjerovali


registracija
6/10/09

pfefer, 05.09.10. 13:12

izgleda da taj lesar plača novinare pa ga stavljaju u medije STRANKA HUMURISTA LESAR DVA POŠTARA I TRI PADOBRANCA


registracija
30/6/10

petrus7, 05.09.10. 13:32

Čmarko64 jebem ti majku KRADEZEOVSKU. Crkni dabogda kao tvoja srpska miljenica bjeloglava!!!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.09.10. 14:29

Darko-čmarko,k nozi!


registracija
9/5/10

lolobrigita, 05.09.10. 14:31

Lesar,genijalno!


registracija
6/10/09

pfefer, 05.09.10. 14:55

petrus7 i lolobrigita to je primjer naše ljevice vi ste već odavno stali k nozi i popišani ste da niste i vi humuristi lesarovi


registracija
14/8/10

rubix, 05.09.10. 15:11

''Vladin politički kompas potpuno se demagnetizirao i sad se vrti poput ventilatora.'' A ovaj Lesar melje gluposti, glavno da svaki dan sastavlja dopise koji nemaju nikakvog smisla... Ako se kompas demagnetizirao onda stoji na mjestu, a ne vrti se u krug ko ventilator. To ga valjda nisu naučili u trgovačkoj školi...


registracija
30/6/10

petrus7, 05.09.10. 17:45

Nisam ja Ljevica Čmarko, ja sam Anti-KRADEZEOVAC dok sam živ. Uvijek sam glas rađe davao njima nego komunjarama, ali ste ispucali kredit svojom nesposobnošću, lažima i glupostima da ću se zdušno boriti protiv vas do kraja života. ČMARKO64 puši ga gluperdo zaglupljena koji voli svoju bjeloglavu srpkinju.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 05.09.10. 17:59

Gos.Lesar,jedna ispravka,zaboravili ste vojsku ovisnika(Namjerno stvorenih)od milostinje HDZ-a.To ce biti veliki problem.


registracija
11/1/10

fluid, 06.09.10. 03:32

Osobe se stvarno moraju roditi bez imalo karaktera i osjećaja za stvarnost a da bi branile 20 godina toliko javne pljačke,otimačine i laži.A zamjena teza kako je to domoljublje dokazuje perfidnost istih.Pogubno je to kod takvih što takav karakter smatraju pozitivnim.No to i dokazuje da je jedino što su naučili, pisanje.Gramatički loše no ipak pišu.


registracija
19/11/09

vgreser, 06.09.10. 08:27

Gospodine Lesar samo tako nastavite! Vi ste pravi jer se od uvijek borite za temeljna ljudska prava hrvatskih radnika i umirovljenika!


registracija
9/9/09

thor, 06.09.10. 10:29

pijandura lesar bori se SAMO i JEDINO za svoju vlastitu rit! stvarno ste glupi i naivni ko francuske sobarice kad nasjedate na takve jeftine trikove jednog kroničnog alkoholičara i propalice koja nikad u životu ništa nije radila.


registracija
30/6/10

petrus7, 06.09.10. 14:32

thor za koga da glasamo? Za koga ćeš ti glasati? Za komunjare ili nesposobne "hrvatine" koje vodi srpkinja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika