05.09.2010. / 21:57

Autor: Ana Smrečki, Hina

Ministar Fuchs: Školarcima ove godine torba lakša, a knjige jeftinije za 10 posto

«Kako ne bi bilo više problema s upisom u srednje škole, odlučili smo od sljedeće godine uvesti online upise, nešto poput državne mature, ali na jednostavniji način», poručio je ministar obrazovanja

Fuchs je prvašićima zaželio da zadrže djetinje oduševljenje, ostvare nova prijateljstva, te da im učenje bude radosno i uspješnoFuchs je prvašićima zaželio da zadrže djetinje oduševljenje, ostvare nova prijateljstva, te da im učenje bude radosno i uspješnoPočinje nova školska godina, a u školske klupe u ponedjeljka sjeda ukupno 560 tisuća učenika, od kojih je 40 tisuća prvašića. Škola počinje i za one starije, u ponedjeljak startaju i učenici srednjih škola, njih više od 50 tisuća. Ministar Fuchs uoči početka još jedne školske godine najavio je od sljedeće godine uvesti online upise.

«Kako ne bi bilo više problema s upisom u srednje škole, odlučili smo od sljedeće godine uvesti online upise, nešto poput državne mature, ali na jednostavniji način», poručio je ministar obrazovanja u razgovoru za Dnevnik Nove TV. Nije ga zaobišlo pitanje o brojnim udžbenicima koje djeca moraju nositi u školu.

Priznaje da za pojedine predmete postoji više udžbenika, ali ne pet različitih autora za jedan predmet. Naglašava da je donesen zakon kojim je regulirano smo 30 posto naslova koji su do sada bili u upotrebi. Stoga pojašnjava da je u odnosu na protekle godine, torba lakša, a knjige jeftinije najmanje 10 posto.

Fuchs je prvašićima zaželio da zadrže djetinje oduševljenje, ostvare nova prijateljstva, te da im učenje bude radosno i uspješno. Ostalim učenicima osnovnih i srednjih škola zaželio je školovanje koje će ih svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i prihvaćanjem, te učitelje koji će im, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravna puta.

Vezane vijesti

Ministarstva: Ukidanje redakcija na HRT-u nema opravdanja

Ministarstva: Ukidanje redakcija na HRT-u nema opravdanja

Ministarstva kulture te znanosti, obrazovanja i sporta ustvrdila su danas da predložena ukidanja redakcija za kulturu, školstvo te za nacionalne… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 06.09.10. 08:43

Fuchsam ti mamu KRADEZEOVSKU!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika