06.09.2010. / 10:03

Autor: Nacionalova redakcija

Bivši premijer bez tjelohranitelja: Sanader ukidanje zaštite smatra kaznom Vlade

To što Sanader više nije štićena osoba državnom je proračunu uštedjelo bitnu svotu novaca. Naime, prema MUP-ovim procjenama, samo do kolovoza ove godine na osiguranje potrošeno je oko 800.000 kuna poreznih obveznika

Ivo SanaderIvo SanaderIvo Sanader je navodno uvjeren kako ga Banski dvori ukidanjem statusa štićene osobe zapravo kažnjavaju zbog njegovog pojavljivanja na političkom seminaru u austrijskom Alpbachu čime se ponovno izborio za medijski prostor.

O ukidanju zaštite je Sanader doznao preko medija kada je čuo izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka po svom povratku s političkog seminara u Austriji. Tek su mu kasnije iz MUP-a i službeno javili da danas ostaje bez policijske pratnje.

"Sanader smatra kako su ga pisanim putem morali informirati da je ostao bez zaštite i to barem tjedan dana unaprijed kako bi se mogao pripremiti. Zato je ogorčen na Karamarkovo ponašanje", kazala je osoba iz kruga bliskog bivšem premijeru te dodala kako se tu radi o presedanu, jer je 1. srpnja produljena zaštita da bi mu je sada naprasno ukinuli, piše Novi list.

Izvor u Ministarstvu unutarnjih poslova tvrdi da prema propisima to Ministarstvo nije niti dužno sastaviti pisanu odluku o prestanku štićenja osoba, pa i kad se radi o bivšem premijeru.

To što Sanader više nije štićena osoba državnom je proračunu uštedjelo bitnu svotu novaca. Naime, prema MUP-ovim procjenama, samo do kolovoza ove godine na osiguranje potrošeno je oko 800.000 kuna poreznih obveznika.

Proceduru postupka objasnio je Novom listu Krunoslav Borovec, glasnogovornik MUP-a.

"O prestanku statusa štićenih osoba odlučuje se prema sigurnosnoj procjeni koju obavlja Sigurnosno-obavještajna agencija, a u ovom slučaju zaključeno je kako Ivi Sanaderu ne prijeti opasnost za osobnu sigurnost", tumači Borovec, dodajući kako u proteklom razdoblju u kojem je bivši premijer štićen nije došlo niti do jednog incidenta.

Vezane vijesti

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Bebić bez zaštite, Kosor i Karamarko pošteđeni

Ministar unutarnjih poslova Rajko Ostojić potvrdio je danas da je temeljem sigurnosne procjene vlada ukinula zaštitu bivšem predsjedniku Hrvatskoga… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 06.09.10. 10:09

APSITI najveceg KRIMINALCA u nas Hrvata.


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 06.09.10. 10:45

psi laju karavani prolaze...ti "psi" su mu placali tjelohranitelja, sada neka si sam placa tjelohranitelja. Inace jako me zanima od cega dr Ivo zivi, kako si placa godisnji odmor u americi. Naime dr Ivo nema posao, a nema ni nikakvog strucnog znanja ok kojeg bi mogao zivjeti na slobodnom trzistu rada. Dao Bog da ga netko nalupa, sto se mene tice moze i biti 24/7zakljucan u svojoj kuci.


registracija
5/5/10

katlin, 06.09.10. 10:52

Hm, što ga više boli - to što nema službeni auto ili što nema vozače i čuvare? Obzirom na financijsko stanje koje ne krije, ako misli da je ugrožen i auto i vozača i čuvara može isti dan unajmiti. Sigurna sam da će naše čuvarske kuće rado uzeti klijenta koji samo kolekcijom satova može garantirati plaćanje.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 06.09.10. 11:18

Locirati,uhapsiti,transferirati.


registracija
8/7/09

bankar, 06.09.10. 11:29

nažalost moram reći da je u pravu ako ga ostavljaju bez takve zaštite trebaju mu najaviti da se organizira osim ako ga ne žele mrtvog, a nebi ni ti isključio.. jer jaca ga smatra svojom preprekom


registracija
28/12/09

slave4you, 06.09.10. 13:15

svi cemo pamtiti sanadera i to godinama,jer je on nama nametnuo dug od 50 mrd evra.......bahato rasipanje para,vozikanje debelih bmw-a i mercedesa,bacanje gospodarstvo u slugansko sluzenje stranaca,pogotovo njegovih austrijanaca....covjek zna 5 jezika,a uopce nema pojma o gospodarstvu tako da je odgovoran za bankrot drzave.....KADA JE BILO NAJTEZE COVJEK JE POBJEGAO TKO PICKICA;PO TOME GA LJUDI PAMTE


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika