02.10.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

HAAG

HAAG: MILOŠEVIĆ CINIČNO USTVRDIO DA U SRBIJI NIJE BILO LOGORA

HAAG: MILOŠEVIĆ CINIČNO USTVRDIO DA U SRBIJI NIJE BILO LOGORA

‘’U Srbiji nije bilo nikakvih logora, ni za Hrvate, ni za Muslimane ni za Albance. Neka netko pokaže prstom na kartu gdje su logori, ja ću ga tamo odvesti da vidi kako tamo nema ničega. Nitko iz Vukovara nije nasilno odveden u Srbiju’’ rekao je Slobodan Milošević reagirajući na optužbe Stjepana Mesića, prvog predsjednika koji svjedoči na sudu za ratne zločine u Haagu. Nakon što je Mesića u utorak saslušala optužba, danas je red došao na Miloševića, koji je odbio pravno zastupanje i sam se brani. Negirajući bilo kakvu odgovornst, Milošević je u svom stilu počeo optuživati Mesića gestikulirajući i gledajući uglavnom u svjedoka, dok je Mesić je smireno odgovarao ne pogledavši prema Miloševiću ni u jednom trenutku. Zatim je pokušao pripisati hrvatskim vlastima ubojstvo obitelji Zec i ubojstava gospićkih Srba. Mesić mu je odgovorio kako je zločina bilo te da se “ljudima o kojima se ovdje radi upravo sudi u Hrvatskoj”. Milošević je zatim Mesića optužio da svjedoči kako bi izbjegao odgovornost zločine, jer je bio druga osoba po značaju u Hrvatskoj u vrijeme rata, a Mesić ga je upozorio da se osvrne oko sebe i pogleda tko je na optuženičkoj klupi.
Nakon što je Milošević nabrojao imena niza jedinica Hrvatske vojske u Bosni, ustvrdivši da to nisu bili dobrovoljci nego kompletne jedinice Hrvatske vojske, Mesić je rekao: “Vidim da optuženi vrlo dobro zna sve hrvatske jedinice u BiH pa bi bilo dobro da nabroji sve srpske koje su dolazile iz Beograda i koje su razarale gradove”.
U prvom dijelu svjedočenja u utorak Mesić je optužio bivšeg jugoslavenskog predsjednika Miloševića da je odgovoran za raspad bivše SFRJ i okupaciju dijela Hrvatske izvedenu u sprezi s bivšom JNA, te za pokušaj stvaranja velike Srbije.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika