06.09.2010. / 13:03

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Prvi dan škole: Josipović i Bandić zaželjeli uspješno školovanje, Čehok se vozio kolicima

"Danas je velik dan jer nova generacija kreće u novu, važnu fazu života, u kojoj će se izgraditi. Osnovna škola je generacije izgrađivala usađujući im pozitivne vrijednosti i siguran sam da će i ova generacija dobiti ono lijepo kao što je to dobila i moja generacija", rekao je predsjednik

Ivan Čehok;Autor:
Marko Jurinec/PIXSELLIvan Čehok;Autor: Marko Jurinec/PIXSELLPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetio je danas na prvi dan školske godine zagrebačku Osnovnu školu Izidora Kršnjavog, te je pozdravivši prvašiće, njihove roditelje i nastavnike, istaknuo važnost znanja, ali i moralnih vrijednosti koje se stječu u osnovnoj i srednjoj školi.

Prvom školskom danu u Osnovnoj školi Matka Laginje nazočio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pritiskom na školsko zvono označio početak nove školske godine.

Ivo Josipović u razredu; foto: Autor:
Sanjin Strukić/PIXSELLIvo Josipović u razredu; foto: Autor: Sanjin Strukić/PIXSELLVaraždinski gradonačelnik Ivan Čehok isto je učinio u Centru za obrazovanje djece s posebnim potrebama Tomislav Špoljar gdje je isprobao gusjenicu za prijevoz djece kolicima na kat.
Tijekom današnjeg dana. u prve razrede sredjnih škola krenulo je 50.542 učenika.

"Danas je velik dan jer nova generacija kreće u novu, važnu fazu života, u kojoj će se izgraditi. Osnovna škola je generacije izgrađivala usađujući im pozitivne vrijednosti i siguran sam da će i ova generacija dobiti ono lijepo kao što je to dobila i moja generacija", rekao je predsjednik.

Milan Bandić u školskoj klupici: Autor:
Žarko Bašić/PIXSELLMilan Bandić u školskoj klupici: Autor: Žarko Bašić/PIXSELLUlazimo u novo vrijeme u kojemu će znanje biti sve važnije, stoga treba iskoristiti sve ono što škola nudi, poručio je predsjednik prvašićima, roditeljima i nastavnicima. Pritom je istaknuo i važnost odgojne komponente, moralnih i društvenih vrijednosti, koje se stječu u školi, i s kojima ćemo se, kako je rekao, svi moći ponositi.

Zaželjevši im puno uspjeha, hrvatski predsjednik je prvašićima poručio da budu hrabri i da iskoriste početak školovanja kao veliku priliku za životni uspjeh.

Prisjećajući se, na novinarski upit, svog prvog dana škole, rekao je da ga uz početak školovanja vežu samo lijepe uspomene, te da mu je najdraži predmet, kao i većini djece, bio tjelesni.

Uz predsjednika, u posjetu OŠ Izidora Kršnjavog bili su i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić te ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika