06.09.2010. / 11:48

Autor: Nacionalova redakcija

Sindikati ne vjeruju Vladi: 'Nema razloga za odustajanje od referenduma'

"Vladino povlačenje izmjena ZOR-a nisu dovoljne okolnosti da se od referenduma odustane. To je zajednički stav svih sindikalnih središnjica. Zbog toga priželjkujem da Odbor podrži referendum", rekao je Matijašević

Ozren MAtijašević i Krešimir SeverOzren MAtijašević i Krešimir SeverNakon što je Vlada iz saborske procedure povukla izmjene Zakona o radu i nakon što su sve glasnije špekulacije o tome da referenduma o tom istom zakonu neće biti, iz sindikalnih središnjica danas je potvrđen stav da referenduma mora biti.

Glavni koordinator sindikalnih akcija Ozren Matijašević kaže da su sindikati spremni odustati od referenduma jedino ako Vlada da pisano jamstvo da neće ići u izmjene radnog zakonodavstva ali i mirovinskog sustava bez dogovora sa sindikalnim središnjicama.

"Vladino povlačenje izmjena ZOR-a nisu dovoljne okolnosti da se od referenduma odustane. To je zajednički stav svih sindikalnih središnjica. Zbog toga priželjkujem da Odbor podrži referendum", rekao je Matijašević.

T-portal prenosi kako Matijašević najavljuje da će sindikati pričekati odluku Sabora, a nakon toga će zajednički izaći sa svojim stavom i daljnjim planom aktivnosti.

Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata još je u nedjelju pozvao na oprez, ali je istaknuo da ne vjeruje da bi bilo koja politička elita mogla u proceduru poslati sličan Zakon o radu.

"Koliko god smo svjesni da imamo nesposobne političke elite, svjesni smo da ipak nitko od tih političkih elita nije do te mjere glup da ide povlačiti zakon o radu da bi izbjegao trenutno referendum kako bi za par mjeseca vratio isti prijedlog", istaknuo je Sever.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
6/10/09

pfefer, 06.09.10. 12:16

taj referendum proči neče ni sa 20% jer su to muljaže bahatih sindikalista


registracija
30/9/09

davor12345, 06.09.10. 13:01

No pasaran! Pa i ja san reka da triba pozvat Superhika! Triba još više otimat siromašnima i što više davat bogatima! Kakav referendum, kakvi bakrači!


registracija
30/6/10

petrus7, 06.09.10. 14:30

ČMARKO64 daj se nauči gramatiku i pisanje pa onda dođi ovdje srati i braniti KRADEZE. Ti si pravi tipičan predstavnik nepismenih KRADEZE konja.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika