06.09.2010. / 12:20

Autor: Nacionalova redakcija

Potrošeno 800 tisuća kuna: Uklonili i 'stražarsku kućicu' ispred Sanaderove vile

Ivo Sanader je navodno uvjeren kako ga Banski dvori ukidanjem statusa štićene osobe zapravo kažnjavaju zbog njegovog pojavljivanja na političkom seminaru u austrijskom Alpbachu

Kućica ispred Sanaderove vile (lijevo) maknuta je tijekom današnjeg dana; Autor:
Davor Višnjić/PIXSELLKućica ispred Sanaderove vile (lijevo) maknuta je tijekom današnjeg dana; Autor: Davor Višnjić/PIXSELLNakon što je objavljeno da je bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader ostao bez policijske zaštite, pokraj njegove obiteljske kuće u Kozarčevoj ulici maknuli su 'stražarsku' kućicu za osiguranje. "U proteklih godinu dana nije se dogodio nijedan incident značajan sa sigurnosnog aspekta", kazao je Slobodnoj Dalmaciji glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec, koji je potvrdio da se na sigurnost bivšeg premijera u prošlom razdoblju potrošilo oko 800.000 kuna.

Podsjetimo, prema informacijama objavljenim u Novom listu, Ivo Sanader je navodno uvjeren kako ga Banski dvori ukidanjem statusa štićene osobe zapravo kažnjavaju zbog njegovog pojavljivanja na političkom seminaru u austrijskom Alpbachu čime se ponovno izborio za medijski prostor.

O ukidanju zaštite je Sanader doznao preko medija kada je čuo izjavu ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka po svom povratku s političkog seminara u Austriji. Tek su mu kasnije iz MUP-a i službeno javili da danas ostaje bez policijske pratnje. "Sanader smatra kako su ga pisanim putem morali informirati da je ostao bez zaštite i to barem tjedan dana unaprijed kako bi se mogao pripremiti. Zato je ogorčen na Karamarkovo ponašanje", kazala je osoba iz kruga bliskog bivšem premijeru te dodala kako se tu radi o presedanu, jer je 1. srpnja produljena zaštita da bi mu je sada naprasno ukinuli, piše Novi list.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 06.09.10. 15:19

pitam se kak je biti odbjeglom prime ministru u njegovoj kozi ili glavi. al bolje ne. nebi htio tu paranoju u glavi imat. qaj mu vrijede svi ti opljatckani milijoni ili milijarde aq mu zivot nije slobodan. njegof zivot netce biti slobodan niqad. a tcak ni tad. uvjek tce ga wrebaty paparazziyi... uvijeq tce ga pronatcy. you can run but you can't hide.
bitch


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 06.09.10. 15:41

fuck up life from now on


registracija
28/2/08

lepiaf, 07.09.10. 10:10

a di je sanaderov renault 8, :)?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika