06.09.2010. / 17:05

Autor: Nacionalova redakcija

Bilić uoči Grčke: 'Igrat ćemo na pobjedu, ali ni remijem nećemo biti nezadovoljni'

"Spremamo male promjene u ekipi, ali ne koncepcijski. Nije bitan sistem, bitno je da momčad stoji čvrsto i kompaktno, po potrebi i vrlo usko. To je ključ svakog sistema, kad stojite široko, nema sustava koji to može spasiti", rekao je Bilić

Slaven Bilić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Slaven Bilić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)Dan uoči utakmice u sklopu skupine F kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini, nogometna reprezentacija Grčke stigla je u Zagreb.

Iako su Grci na otvaranju novog kvalifikacijskog ciklusa kiksali protiv Gruzije odigravši kod kuće 1:1, hrvatski stručno stožer i dalje Grke smatra za najozbiljnijeg protivnika u skupini.

"Grčka je izvanredna, 12. je na ljestvici. To što se nekima ne sviđa kako igraju, to je druga stvar. Agresivni su, tuku, ne guše kao Skandinavci. No, očekujem da ćemo imati dobar posjed lopte, ali ako se postavimo krivo, mogli bi ga imati i oni. Vani nam to ne smeta, ali kod kuće je druga priča", kaže hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Hladnokrvnost i kompaktno držanje rasporeda na terenu preduvjeti su za uspjeh protiv Grčke.

"Tražit ćemo tri boda, ali sigurno se nećemo bacati na glavu! Grci su u prvom kolu prosuli dva boda protiv Gruzije i određeni je imperativ na njihovim leđima. Nećemo unaprijed kalkulirati, igrat ćemo na pobjedu, ali niti eventualni remi nećemo shvatiti tragično", više nego jasan bio je Bilić koji nije želio otkriti sastav za sutrašnju utakmicu.

Ipak jasno je kako će posljednja linija i vratar bit će isti kao u Latviji. U napadu bi trebali zaigrati Ivica Olić i Mladen Petrić, a u veznoj liniji gotovo sigurno će igrati Luka Modrić i Niko Kranjčar.

"Spremamo male promjene u ekipi, ali ne koncepcijski. Nije bitan sistem, bitno je da momčad stoji čvrsto i kompaktno, po potrebi i vrlo usko. To je ključ svakog sistema, kad stojite široko, nema sustava koji to može spasiti", rekao je Bilić.

Vezane vijesti

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Real spreman platiti 30 milijuna funti za Modrića

Španjolski prvak Real Madrid spreman je platiti Tottenhamu 30 milijuna funti za hrvatskog veznog nogometaša Luku Modrića, navodi u petak Daily… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika